Amerika’da Hortumlar Yüzünden 21 Kişi Öldü

Amerika’da Hortumlar Yüzünden 21 Kişi Öldü

Kötü hava koşulları ve hortumlar iki gün içinde üç eyalette ev ve işyerlerini yerlebir etti, 21 kişinin ölmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. Birçok kişinin de enkaz altında kaldığı sanılıyor

Alabama, Arkansas ve Mississippi eyaletlerinde Pazar gününden buyana etkili olan fırtına ve hortumlar yüzünden onbinlerce kişi evsiz ve elektriksiz kaldı. Binalar, evler ve işyerleri yıkıldı. Kurtarma ekipleri enkaz altında arama yapıyor, sağ kalmış olabilecek kişilere ulaşmaya çalışıyor.

Alabama’da hortumların devam etmesinden kaygı duyuluyor. Dün Mississippi’nin Tupelo kentinde yüzlyerce evin yıkılmasına neden olan hortum ve şiddetli fırtına, ağaçları söktü, elektrik direklerini devirdi. Karayolları kapandı, ulaşım aksadı. Daha sonra Alabama’nın Athens kentine geçen hortum yüzünden en az iki kişi öldü.

Haftasonunda Arkansas eyaletinin Little Rock kentinde en az 15 kişi hortum yüzünden hayatını kaybetmişti. Şu ana kadar toplam ölü sayısının 21 olduğu bildiriliyor.

Başkan Obama Filipinler’de aldığı felaket haberi üzerine ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi, federal hükümetin evlerini ve işyerlerini kaybedenlere toparlanmaları için yardım edeceği konusunda söz verdi.

Üç yıl önce Amerika’nın güneydoğusunda meydana gelen Amerikan tarihinin en büyük 300 hortum ve fırtınası meydana gelmiş, en az 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler