'Amerika’da 2015’te ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya olacağız '

'Amerika’da 2015’te ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya olacağız '

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Kılıç: “Amerika’da 2015’te karşı karşıya olduğumuz ciddi bir sıkıntı var. Gelin birlikte çaba gösterelim, el ele verelim. "

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD'deki Türk toplumunun, aralarındaki fikir ayrılığına rağmen, 1915 olaylarının 100. yılı kabul edilen 2015'te birlikte hareket etmesi çağrısında bulundu.

Kılıç, büyükelçilikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş'ın da katıldığı "Amerika'da Yerleşik Türk Girişimciler ve Profesyoneller Toplantısı"na ev sahipliği yaptı. Kılıç, konuşmasında, 1915 olaylarının 100. yılı kabul edilen 2015 öncesi ABD'deki Türk toplumunu uyardı.

Türkiye'nin çıkarlarını, imajını ve yurt dışındaki prestijini güçlendirebilmek için "bayrak açtığını" belirten Kılıç, ABD'deki Türklerin de bu yolda kendisiyle yürümesinin önem arz ettiğini kaydetti.

"Şu anda ABD'deki Türk toplumunun durumu bir elin beş parmakları gibi darmadağınık, her bir parmak başka bir yeri gösteriyor" diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz önce o parmakları bir araya getirebilmeli ve sonra yumruk oluşturabilmeliyiz. Aramızda görüş farklılıkları olacaktır. Yurt dışındaki Türk vatandaşların rengi kırmızı-beyazdır. Kırmızının farklı tonları vardır, olmasından doğal bir şey yoktur. Fakat öbür tarafta bir de beyaz var ve beyazın tonu olmaz. Bu beyazla aramızda ortak payda olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Eğer o devlete yönelik yurt dışında herhangi bir hareket varsa o kırmızıda herhangi bir ton farkı kalmaması lazım. Bizim tek bir grubun içerisinde hareket edebilmemiz lazım."

Kılıç, ABD'de Türklerin oluşturduğu çok sayıda dernek olduğunu, aralarında görüş farklılıkları bulunduğunu ifade ederek, ABD'de gelecek senenin, 1915 yılı olaylarının 100. yılı nedeniyle sıkıntılı geçebileceğini dile getirdi.

Büyükelçi Kılıç, "2015'te Amerika'da karşı karşıya olduğumuz ciddi bir sıkıntı var. Ben burada şimdi varım, belki önümüzdeki yıl varım, belki iki yıl varım ama ondan sonra yokum, burada kalacak olanlar sizlersiniz. Gelin birlikte çaba gösterelim, el ele verelim. Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik böyle kabul edilemez, atalarımıza yakıştırılamaz bir suç varken, bunu kabul etmeyelim, bunun karşısında birlikte duralım" diye konuştu. - Washington DC

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler