Amatör sinemacıların Cannes hayali gerçek oldu

Amatör sinemacıların Cannes hayali gerçek oldu

İzmir'de amatör olarak film çeken bir arkadaş grubunun kendi imkanlarıyla çektiği, çocuk gelinleri ve çocuk anneleri anlatan film, 71. Cannes Film Festivali'nde kısa film seçkileri arasına girmeyi başardı- Oyuncu Çağrı Öztürk: - "Çok olumlu geri dönüşler

İZMİR (AA) - AHMET BAYRAM - İzmir'de bir arkadaş grubunun amatör olarak kendi imkanlarıyla çektiği film, 71. Cannes Film Festivali'nde kısa film seçkileri arasına girmeyi başardı.

Filmin yapım ekibinde yer alan ve başrolünde oynayan Çağrı Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk döneminden bu yana sinema sektörüne ilgisinin olduğunu söyledi.

Ayla Algan'dan oyunculuk eğitimi aldığını ifade eden Öztürk, daha önce de çektikleri filmlerle çeşitli festivallere başvurduklarını anlattı.

Sinema sektöründe Cannes Film Festivali'nin en prestijli gösterim ortamlarından birisi olduğunu, bundan dolayı yönetmen arkadaşı Selçuk Uyan ile bu festival için film çekmeye karar verdiklerini belirten Öztürk, maliyetini kendi imkanlarıyla karşıladıkları filmin önemli bölümünü belediye otobüsünde çektiklerini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesinden ulaşım desteği aldıklarını, amatör oyuncularla üniversite öğrencilerinin de oyunculuk aşamasında katkıda bulunduğunu aktaran Öztürk, filmde çocuk gelinleri ve çocuk anneleri konu aldıklarını ifade etti.

"Karanlıkta Kalanlar" adını verdikleri kısa filmi Cannes Film Festivali'ne gönderdiklerini, 7 bin film arasından ön elemeyi geçerek kısa film seçkisine girmeyi başardıklarını söyleyen Öztürk, filmin gösterim hakkı kazanan 4 bin eser arasına girmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

- "Türkiye'yi temsil etme onuru"

Uzun ve zor bir sürecin ardından hayallerinin gerçek olduğunu, verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Filmin hem yapım aşamasında yer aldım hem de oynadım. Ekip olarak zaten uzun zamandır tanışıyorduk. Bu filmin dünyaca ünlü bir festivalde gösterilmesi bizim için büyük bir onur. Oradaki film eleştirmenleri, elektronik postayla filmle ilgili görüşlerini bizimle paylaşıyorlar. Çok olumlu geri dönüşler var. Her gün 200-250 kişi izliyor. Bütün dünyanın buluştuğu bu festivalde İzmir'den bir filmle yer almak, İzmir'i ve Türkiye'yi temsil etmek bizim için büyük bir mutluluk."

Öztürk, Cannes Film Festivali'nin ardından filmi diğer ulusal ve uluslararası film festivallerine de göndereceklerini bildirdi.

Benzer projelerde görev almaya devam ederek oyunculuğunu daha yukarı taşımak istediğini aktaran Öztürk, büyük yapımlarda başrol oynamayı hayal ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler