Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden HDP'ye ziyaret

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden HDP'ye ziyaret

ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile bir...

ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile bir araya geldi.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, SPD Eş Genel Başkanı Klingbeil, Sancar'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Eş genel başkanlar görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Klingbeil, Türkiye'deki güncel siyasi gelişmeleri ve deprem bölgesindeki durumu ele aldıklarını belirtti. Deprem bölgesini ziyaret ettiklerini ifade eden Klingbeil, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da şifa diledi.

Klingbeil, "HDP ile SPD arasında önemli bir işbirliği var. Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşla ortaya çıkan gelişmeleri ve pek çok diğer konuyu ele alma fırsatı bulduk." ifadesini kullandı.

Sancar da ziyareti çok değerli bulduklarını belirterek, SPD ile kardeşlik ilişkilerinin bulunduğunu ve diyalog halinde olduklarını aktardı.

Mithat Sancar, "Bizler görüşmemizde son gelişmeleri değerlendirdik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerinin hem deprem alanındaki dayanışmalarını hem Türkiye'de demokrasinin inşası için yolu açacak her türlü çalışmaya katkı sunma kararlılıklarını görmek de bizler açısından büyük memnuniyet verici bir durum." ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, SPD heyetine ziyareti için teşekkür etti.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden HDP'ye ziyaret

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden HDP'ye ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 37 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler