Akıncı Üssü davası

Akıncı Üssü davası

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davanın sanıkları, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ve yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Darbe girişiminin yaşandığı dönemde, 141. Filo'da kursiyer pilot üsteğmen olan Mehmet Ali Taşkıran, savunmasında mütalaayı kayda değer bulup okumadığını söyledi. Suçlamaların aksine o gece üzerinde silah bulunmadığını savunan Taşkıran, gece terörle mücadele harekatı kapsamında Yuva-4 misafirhanesi önündeki yolda görevlendirildiğini iddia etti.

Nöbet tutmadığını, anayasayı ihlal etmediğini ileri süren, telefonu da yanında olmadığı için dış dünya ile iletişimi bulunmadığını iddia eden Taşkıran, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık eski kursiyer pilot üsteğmen Hüseyin Demiral da mesainin öğleden sonra bitmesine rağmen 141. Filo komutanı Hakan Karakuş'un ayrılmamalarına yönelik emri üzerine beklediğini söyledi.

Yapılan toplantıda, terörle mücadele harekatı olacağının bildirildiğini ve akşam saatlerinde binbaşı Mustafa Mete Kaygusuz tarafından Yuva-4 misafirhanesi bölgesine gönderildiğini anlatan Demiral, iddia edildiği üzere kaçırılan kişilerin güvenlik nöbetçisi olmadığını savundu.

Demiral, yakındaki, Yuva-2 binasının karşısına park ettiği aracına bindiğini ve sabaha kadar ders çalıştığını öne sürerek, sabah pist bombalanınca çıkış yaptığını, ancak polislerce gözaltına alındığını ifade etti.

Sanık Demiral, tahliye ve beraat talebinde bulunmadığını söyledi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler