Akdağ'ın kabulü

Akdağ'ın kabulü

Başbakan Yardımcısı Akdağ:- "Biz, kendi güvenliğimizden hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs'ın güvenliğini ayrı tutmuyoruz, tutamayız"

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Biz, kendi güvenliğimizden hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs'ın güvenliğini ayrı tutmuyoruz, tutamayız." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul eden Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti olarak, KKTC ve Kıbrıs Türkleri'nin huzuru, refahı ve gelişimi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, AK Parti hükümetleri olarak bunu bir vazife gördüklerini söyledi.

Akdağ, KKTC'nin geleceğiyle ilgili en önemli hususun, kalkınma olduğuna inandığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalkınmasını hızla devam ettiren, kişi başına 25 bin dolar gelire ulaşacak bir KKTC ki bu hayal değil, gerçekleştirilebilecek bir hedeftir. Rumların bu anlaşmaz, uyumsuz tavırlarının ortadan kalkacağına inanıyorum. Şu anda Rum tarafıyla oturup bir şey halletmek mümkün olmuyor. Bunu en son Crans Montana'daki görüşmelerde zaten yaşamıştık. Onlar adanın kendilerinin olduğu zehabına kapılmışlar. Halbuki Kıbrıs adasında iki eşit toplum var. Bunu kabul etmedikleri müddetçe mesafe alamıyoruz. Ekonomiden sağlığa, eğitime, ticarete, turizme, endüstriye, altyapı hizmetlerine varıncaya kadar biz Kuzey Kıbrıs'ı kalkındırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Güvenlik konusunda da değerlendirmede bulunan Akdağ, "Biz, kendi güvenliğimizden hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs'ın güvenliğini ayrı tutmuyoruz, tutamayız. Dolayısıyla güvenli bir Kıbrıs için bugüne kadar nerede durduysak bundan sonra da aynı durmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu da anavatan Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Önümüzdeki süreçte hem size hem bize Allah kolaylık versin. Daha güzel günler olacağından da adım gibi eminim." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler