AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (5)- "Siyasi partilerin, seçmenlerin birbirine yaklaşması demokrasinin olduğu kadar birliğimizin, kardeşliğimizin de güçlenmesine vesile olacak"- "Ülkenin bugünü ve yarınına ilişkin ortak hedefler, ortak dertler no

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Siyasi partilerin, seçmenlerin birbirine yaklaşması demokrasinin olduğu kadar birliğimizin, kardeşliğimizin de güçlenmesine vesile olacak." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, küçük esnafa KDV konusunda iki önemli kolaylık getireceklerini söyledi.

Hasılat esaslı vergileme sistemine geçileceğini ifade eden Yıldırım, esnafın artık satış hasılatı üzerinden makul bir KDV hesaplayacağını, bunun dışındaki teferruatlarla uğraşmayacağını dile getirdi. Küçük esnafın, KDV'sini beyan ettikten sonra ödemeyi iki ay sonra gerçekleştireceğini belirten Yıldırım, bu durumun esnafa ciddi bir kolaylık getireceğini anlattı.

İmalat ve ihracatçıların, ihraç ettikleri mallardan alacakları KDV'nin kapsamını ve miktarını da genişleteceklerinin altını çizen Yıldırım, "Böylece ihracatçılarımız yüklendikleri KDV ve diğer KDV'leri de alabilecekler. İş yükünü dikkate alarak yeminli mali müşavirlerinin yanı sıra serbest mali müşavirlere de KDV raporu düzenleme imkanı getiriyoruz. Bu da esnafımızın yükünü azaltacak." dedi.

- "Daha bundan iyisi ne"

Binali Yıldırım, hayırseverlere de çeşitli kolaylıklar sağlanacağını söyledi.

Hayırseverlerin yaptırdıkları okul, kreş, bakımevi ve her türlü sosyal projelerine KDV istisnası getirildiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda geçen hafta kabul edilen tasarıda da birçok güzellikler var. Asgari ücret, yılın belirli aylarından sonra vergi dilimi değişiyor ve ücrette kesintiye gidiliyordu. Artık bu ortadan kalkıyor ve asgari ücret yılın başında da aynı, sonunda da aynı olacak. Vergi diliminde dolayı vatandaş herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. 2020 yılı sonuna kadar yeni bir istihdam seferberliği için yeni kolaylıklar getiriyoruz. İlave istihdam sağlayan işletmelere yıl boyunca gelir vergisi, damga vergisi, sosyal güvenlik primi desteği sağlıyoruz. Maliyetleri biz karşılıyoruz. Bir senden, bir benden programını da hayata geçiriyoruz. İşverenin işe aldığı ikinci kişinin maaşını da diğer paralarını da biz veriyoruz. Daha bundan iyisi ne? Hiçbir mazeret yok. İki yıldır uyguladığımız asgari ücret desteği uygulamasını devam ettireceğiz."

Yıldırım, kanun tasarısı ile kadınların iş hayatına katılmalarını da teşvik edeceklerini söyledi. Ayrıca 16 yaş ve üzerindeki aracını hurdaya ayıranlara 10 bin liraya kadar teşvik verileceğini vurgulayan Yıldırım, böylece yollardaki araçların güvenliğini artırdıklarını, hem de otomotiv endüstrisinin üretimine devam etmesini sağladıklarını anlattı.

Motorlu Taşıtlar Kanunu ile Trafik Kanunu'ndaki farklı tanımlamaları da ortadan kaldıracaklarını aktaran Yıldırım, "Lüzumsuz yere fazla vergi ödeyen minibüsçüler artık bundan sonra daha az vergi ödeyecek." dedi.

- "Kim kiminle beraber olacaksa kararını versin ona göre vatandaşın önüne çıksın"

Başbakan Yıldırım, AK Parti ve MHP olarak 15 Temmuz ruhuna, Yenikapı ruhuna sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Meselenin memleket olması halinde gerisinin teferruat olacağına vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi:

"İnşallah cumhur ittifakı ile genel seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek ve böylece cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören ilk seçimlerde yüzde elli fazla bir oyla Cumhurbaşkanımızı tekrar seçeceğiz. Cumhur ittifakına bile laf edenler var. CHP değil miydi referandum da 'Hayır' cephesini açan. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı ittifakını kuran CHP değil miydi? Onlar gizli saklı yapıyorlardı biz ise 'Herkes nerede duracağına karar versin' diyoruz. Milletin yanında mı duracaksınız yoksa onların yanında mı? Siyasi partilerin, seçmenlerin birbirine yaklaşması demokrasinin olduğu kadar birliğimizin, kardeşliğimizin de güçlenmesine vesile olacak. Ülkenin bugünü ve yarınına ilişkin ortak hedefleri, ortak dertleri noktasında partilerin seçim ittifakı kurmasından daha doğru ve doğal bir şey yoktur. Ana muhalefet partisi zaten son iki seçimde bunu örtülü bir şekilde yapıyor. Biz ise açık, seçik, şeffaf olarak diyoruz ki kim hangi yolda gidecekse kim kiminle beraber olacaksa kararını versin ona göre vatandaşın önüne çıksın.

Artık millet, kimin kiminle saf tuttuğunu kime, neye oy verdiğini açıkça görecek. Bu sistem Türkiye'nin geleceği için çok önemli ve faydalı bir sistemdir. Onun için bazıları bu işten çok rahatsız. Daha görüşmeler başlamadan ana muhalefet, 'Bu ittifak değil koalisyondur' diye çamur atmaya başladı. İşi çarpıtmaya, sulandırmaya gayret ediyor. 'Bizim evde oyların yarısı CHP'ye, yarısı da HDP'ye gitti' diyen partili senin partilin değil miydi CHP? Genel Başkan Yardımcısı senin değil miydi? Ne çabuk unuttun? Bu büyük millet, ebedi kardeşliğine önem veriyor ve gözü gibi bakıyor. Buradan asla dönüş yok. Biz millete güveniyor ve 15 yıldır da hamdolsun milletimiz bize güveniyor. Bu güvenin hakkını bugüne kadar verdik, bundan sonra da vereceğiz. Türk'ü', Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnak'ı, Roman'ı, Arap'ı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları; gelecek için biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz."

Yıldırım, kendisine sevgi gösterisinde bulunan muhtarlara, "Muhtarlar, biz sizinle gurur duyuyoruz. Bütün misafirlerimizle, Anadolu'nun renkleri ile gurur duyuyoruz. Sağolun, varolun." karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından, sinevizyon ile Cankurtaran Tüneli'nin görüntüleri gösterildi. Yıldırım, Cankurtaran Tüneli'nin yarın itibarıyla açılacağını belirterek, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Binali Yıldırım, "Yıllardır o bölgede nice ocaklar söndü, nice canlar yok oldu. Şimdi bu tünel hizmete giriyor. Böylece artık burada can kayıpları ortadan kalkıyor." dedi.

Cankurtaran Tüneli'nin, şu an itibarıyla, Ovit Tüneli açılıncaya kadar Türkiye'nin en uzun tüneli unvanına da sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Birkaç ay bu unvanı devam edecek. Ondan sonra Ovit, Ovit'ten sonra da Zigana bayrağı devralacak. Daha sonra diğerleri geliyor. İşimiz hizmet gücümüz millet." diye konuştu.

Binali Yıldırım, toplantı salonuna girişinde, bir süre önce 25 yaşındaki oğlu Zerdeşt Miroğlu'nu kaybeden AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile tokalaştı ve bir süre sohbet etti.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler