AK Parti Kocaeli 6. Olağan Kongresi

AK Parti Kocaeli 6. Olağan Kongresi

Başbakan Yıldırım: (3)- "16 yıl önce sizlerle beraber Türkiyeyi düze çıkarmak için büyük bir yolculuk başlattık. Bu yolda sadece Rabbimize güvendik, milletimizden destek aldık. Sandıktan çıkan oylar kadar, vatandaşımızın rızasını kazanmaya, hayır duasını

KOCAELİ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, 16 yıl önce Türkiye'yi düze çıkarmak için büyük bir yolculuk başlattıklarını belirterek, "Sandıktan çıkan oylar kadar, vatandaşımızın rızasını kazanmaya, hayır duasını almaya da önem verdik. Böylelikle sadece oy peşinde olmadık, aynı zamanda gönüllere de hitap ettik" dedi.

Yıldırım, partisinin Kocaeli 6. Olağan İl Kongresinde, kente hükümet olarak 15 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını, ilde AK Parti iktidarı döneminde büyük projelerin hayata geçirildiğini, kalkınan, büyüyen Türkiye içerisinde Kocaeli'nin çok büyük katkısı olduğunu anlattı.

2002'de 1 milyar 200 milyon olan kentin ihracatının, 2017'de 8 milyar doların üzerine çıktığını, 2003-2017 arasında KOSGEB bünyesinde 7 binden fazla küçük işletmeye destek verdiklerini belirten Yıldırım, 2002'de Kocaeli'de 8 organize sanayi bölgesi varken, bugün bu sayının 13'e çıktığını ve 100 bin kişinin burada aş, iş sahibi olduğunu vurguladı.

Şimdi bunlara ilaveten 7 yeni organize sanayi bölgesi daha yapıldığını, bunların da tamamlanmasıyla 126 bin vatandaşın iş sahibi olacağına işaret eden Binali Yıldırım, Kocaeli'nin sadece üretmediğini, üretirken teknolojiyi de geliştirdiğini dile getirdi.

Kocaeli'de 4 teknoloji geliştirme bölgesi olduğunu ve burada 3 bin 500 kişinin çalıştığını, 2 bin 600'dan fazla proje üretildiğini aktaran Başbakan Yıldırım, "Proje demişken, Kocaeli'nin en çok yüzümüzü ağartan, gurur kaynağımız çalışmalarıyla dikkat çeken Gebze Teknik Üniversitesi. Mezunları çok hızlı iş buluyor, 1992'de bir teknoloji enstitüsü olarak kurulan üniversite, 2014'te üniversite haline geldi. 20 sanayi bölgesi, 8 teknoloji geliştirme bölgesi, 97 Ar-Ge merkezinin ortasında adeta bir yıldız gibi parlıyor. 177 laboratuvarı, akıllı kampüsü olan üniversitemiz bir ilki daha başaracak. Nisan ayında sanayi ve teknoloji zirvesini bu üniversitemizde gerçekleştireceğiz. Sanayi-üniversite iş birliğinin en güzel örneği olan Gebze Teknik Üniversitesini, ilimizin sanayi kuruluşlarının örnek bir iş birliğinden dolayı kutluyor ve başarıların devamını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

- "Damızlık projesi, ülkemizin gelecek ihtiyaçlarını karşılayacak bir proje"

Yıldırım, Kocaeli'de, eğitime çok önem verdiklerini, son 15 yılda 9 bin 700 derslik yaptıklarını ve eğitimin hizmetine verdiklerini belirterek, "84 bin öğrencisiyle hayatına devam eden Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yeni birimler kuruluyor. 2002'de Kocaeli Üniversitesinde sadece 600 kişilik yurt vardı. Şimdi 15 bin öğrenci kapasitesinde yurdumuz var." diye konuştu.

Türkiye'nin geliştiğini, büyüdüğünü, eğitime, sağlığa büyük yatırımlar yaptıklarını, bu yolda çiftçinin, yetiştiricilerin her zaman en büyük destekçileri olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu anlamda küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için yeni bir proje başlattık. Damızlık Projesi, bu da ülkemizin gelecek ihtiyaçlarını karşılayacak bir proje. Bununla da yetinmiyoruz, Ayrıca Kocaeli'yi, yeni bir Kandıra Çevreyolu ile Kandıra Bölünmüş Yolu ile Kuzey Marmara Otoyolu'na bağlıyoruz. Böylece Kocaeli'nin içerisindeki trafik sıkışıklığı, bu yol bittiğinde tamamen ortadan kalkacak ve şehir içi trafiği ciddi anlamda rahatlayacak. Ayrıca 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan Osmangazi Köprüsü'nü hizmete aldık ve artık Bursa, İzmir ve Ege bölgesine olan trafik Kocaeli'nin içerisinden geçmiyor ve böylece önemli bir rahatlama sağlıyor. Hizmetlerimiz tabii ki bunlarla sınırlı değil. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Darıca-Gebze- Çayırova OSB bölgelerine kadar metro inşaatına başlıyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Ulaştırma Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanımız Derbent-İzmir-Körfez arası için bir etüt proje çalışmalarını başlatacak. Daha sonra inşallah önümüzdeki yıllarda da bu bölüm için gerekli adımlar atılmış olacak."

- "Biz yorulmayız, çünkü gücümüzü milletten alıyoruz"

Gençlere "Yorulduk mu?" diye soran Yıldırım, "Sesiniz durdu da bir anda merak ettim. Biz yorulmayız, çünkü gücümüzü milletten alıyoruz. Gençler 2019'a hazır mı? Kocaeli'de yeni bir destan yazmaya var mısınız? Maşallah... Size de bu yakışır. İnşallah 2019'a daha güçlü, yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, kongrenin hayırlı olmasını diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugüne kadar bu davaya hizmet eden ve bugün aramızda olmayan tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. 16 yıl önce sizlerle beraber Türkiyeyi düze çıkarmak için büyük bir yolculuk başlattık. Bu yolda sadece Rabbimize güvendik, milletimizden destek aldık. Sandıktan çıkan oylar kadar, vatandaşımızın rızasını kazanmaya, hayır duasını almaya da önem verdik. Böylelikle sadece oy peşinde olmadık, aynı zamanda gönüllere de hitap ettik. İçeride ve dışarıda pek çok engel çıkarmaya çalışanlar oldu, tuzaklar kuruldu, 15 Temmuz darbe girişimi oldu asla eğilmedik, diz çökmedik, alçakları dize getirdik. İnsanı yaşatmayı devleti yaşatmak bilinci kabul ettik. Şehirlerden ilçelere, mahallelerden köylere kadar, yurdun her köşesine ulaştık, her köşesine hizmet getirdik. Kime oy verdiğine değil, vatandaşın ihtiyacına bakarak, yardımına gittik. Bugün her bir vatandaşımız bu ülkede başımızın tacıdır. Yetmedi, imkanlarımızı mağdurlara, mazlumlara kucak açarak seferber ettik. Kim dardaysa, kim zordaysa yanında olduk. Artık ecdat mirasına sahip çıkan bir Türkiye var. 16 yıl boyunca AK Parti bir başarı öyküsüdür. Bu Türkiye'nin hikayesidir. Milletle bütünleşen AK Parti'nin hikayesidir. Bu şimdiden tarihe geçen büyük lider, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesidir. Delegelerimizden milletvekillerimize, sandık kollarımızdan müşahitlerimize, gençlik kollarımızdan kadınlarımıza kadar bütün teşkilatın başarı hikayesidir. Bu aynı zamanda Türkiye'nin kalkınmasına öncülük eden, üreten şehir Kocaeli'nin başarı hikayesidir. İşte bu yüzden Kocaeli'ye her geldiğimde daha güçlü, daha müreffeh, yüzünü geleceğe çevirmiş, umut dolu bir Türkiye görüyorum. Bu şehirden daima heyecan tazeleyerek, ilham alarak dönüyorum. Bu ülkeye kattıkları için sağ ol var ol Kocaeli."

- Kongreden notlar

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını sürdürdüğü esnada salonda bulunan gençler, asker kamuflajı giyerek Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren sloganlar attı.

Bu sırada kendisine verilen kamuflajı giyerek konuşmasını sürdüren Başbakan Yıldırım da program sonunda gençlerin olduğu bölüme gelerek bir süre sloganlara eşlik etti.

Programa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve çok sayıda davetli katıldı.

(Bitti)


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler