AK Parti Kocaeli 6. Olağan Kongresi

AK Parti Kocaeli 6. Olağan Kongresi

Başbakan Yıldırım: (1)- "Afrin'de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Bütün bölücü terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Ama şimdi orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek, onların işine engel oluruz. Ama eğer ülkeyi savunma ihtiyacı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de kahraman Mehmetçiklerin destan yazdığını belirterek, "(Mehmetçik) Bütün bölücü terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Ama şimdi orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek, onların işine engel oluruz. Ama eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa, eğer bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız." dedi.

Yıldırım, Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kocaeli 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, salonun yine Kocaeli gençliğinin coştuğu bir salon olduğunu, salonun kurucu aşkın heyecanını yaşattığını söyledi.

İlk günkü aşkla, şevkle hizmet ederek bu günlere geldiklerini belirten Yıldırım, kimsenin heyecanından bir şey kaybetmediğini ifade etti.

Kocaeli deyince hizmet, üretim ve emeğin akla geldiğini dile getiren Yıldırım, "Kocaeli alın teri demektir. Kocaeli iş demektir, ekmek demektir. Türkiye'nin kalkınma davasına en fazla omuz veren Kocaeli'nde çalışanlarımıza, esnafımıza, iş adamlarımıza, ihracatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyor, tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "AK kadınların çok büyük emeği var"

AK Parti'nin bugünlere gelişinde AK kadınların çok büyük emeği olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Kadınlarımızı Türkiye'de siyasetin asli unsuru haline getiren bir hareketin mensuplarısınız. 15 yıllık AK Parti hükümetleri bu ülkeyi sizin desteklerinizle, sizin katkılarınızla millete hizmet aşkıyla yönetti. Ailemizi, maneviyatımızı, kültürümüzü, irfanımızı koruduğunuz için, genç nesillere taşıdığınız için sizleri yürekten tebrik ediyorum. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, yola çıktığı ilk günden itibaren kadınların emeğini, aklını, siyasete kattıkları zarafeti hep önemsedi. AK Parti'nin destansı mücadelesi ve başarısında gençlerimizin çok büyük emeği var."

Gençlere seslenen Yıldırım, "Siz bizim her şeyimizsiniz. Siz, Türkiye'nin bugünü, aydınlık geleceğisiniz. Sizleri çok seviyoruz ve size çok güveniyoruz. Yolunuz da bahtınız da açık olsun." diye konuştu.

- "Böyle gençlik olursa, bu milletin sırtı yere gelmez"

AK Parti kongrelerinde, özellikle büyük kongrede Kocaeli gençliğinin her zaman muhteşem bir fark oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Böyle gençlik olursa, bu milletin sırtı yere gelmez. Bu ülkede ay yıldızlı bayrak inmez, ezanlar dinmez. Kocaeli'nin yiğit gençleri, Türkiye'nin geleceği için göreve hazır mısınız? Bizim siyasette muradımız, siz gençlerin geleceğe güvenle hazırlanmasıdır. Büyük zorluklar, büyük meşakkatler çekerek bugünlere geldik. Hamdolsun Ferhat aşkıyla çalıştık, milletimizin yüzünü güldürdük. İnanıyorum ki sizler, Türkiye'yi çok daha ileri noktalara taşıyacaksınız.

Gençler; sizler siyasete gençlik kollarında başlayan liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden gidiyorsunuz. Seçilme yaşını 18'e düşüren, gençliğin sorununa, gençliğe sonuna kadar güvenen bir siyasi hareketin mensuplarısınız. Sizlerin emeğinin AK Parti için, ülke için ne kadar önemli olduğunu Cumhurbaşkanımız da ben de çok iyi biliyorum ve size sonuna kadar güveniyoruz gençler."

- "81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana hep milletin sesi, istikametlerinin, milletin istikameti olduğunu ifade eden Yıldırım, gençlerin "Başbakan bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine, şunları söyledi:

"Gençler şunu bilmenizi istiyorum; Afrin'de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Bütün bölücü terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Ama şimdi orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek, onların işine engel oluruz. Ama eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa, eğer bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler