AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı

AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan:- "Biz çevreyi sadece koruma perspektifiyle değil, sürdürülebilirlik perspektifinde geliştirmeyi, düşük emisyonla kalkınma stratejileri, biyolojik çeşitliliğin ve ekolojik dengenin korunması, yenilenebilir

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,"Biz çevreyi sadece koruma perspektifiyle değil, sürdürülebilirlik perspektifinde geliştirmeyi, düşük emisyonla kalkınma stratejileri, biyolojik çeşitliliğin ve ekolojik dengenin korunması, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, atık yönetimi gibi çok farklı başlıklarda ele alıyoruz." dedi.

Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasında, çevre ve şehircilik konularına büyük önem verdiklerini ve şehirleri geleceğe taşıyacak yeni projelerle gelecek nesillere "yeşil ve huzurlu" bir ülke bırakma hedefinde olduklarını belirtti.

Sorumluluklarının sadece Türkiye'deki şehirleri kapsamadığını, dünyada terör, şiddet ve baskı nedeniyle evlerinden ayrılanların hepsine yardımcı olabilmek için çalıştıklarını vurgulayan Karaaslan, "Çevreyi siyasete alet edenlerin, protesto aracı haline dönüştürmeyi alışkanlık haline getirenlerin asıl niyetinin çevre olmadığının farkındayız. Biz diyoruz ki ezelden çevreciyiz." diye konuştu.

Karaaslan, Türkiye'nin şehircilik ve çevre sorunlarını tespit etmek için "Kadın ve Şehir", "Çocuk ve Şehir", "Engelsiz Şehir", "Çevre Dostu Şehir", "Kültür ve Sanat Dostu Şehir" başlıklarında tüm tarafları buluşturan çalıştaylar düzenlendiğini hatırlatarak, bu çalışmalardan birinde Muhammet isimli Suriyeli bir çocuğun, "Benim hayalimdeki şehir, ailemle birlikte güven içinde yaşayabileceğim bir evdir." sözünü hiç unutamadığını ifade etti.

Ekonomik İşler Başkanlığı'yla yeşil istihdam, yeşil bina gibi kavramlar üzerinden iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki politikalara destek verdiklerini anlatan Karaaslan, çevreyi şehirden bağımsız görmediklerini ve bu bütünlüğü korumak için çalıştıklarını kaydetti.

Karaaslan, AK Parti olarak konuyu daha geniş kapsamlı ele aldıklarını belirterek, "Biz çevreyi sadece koruma perspektifiyle değil, sürdürülebilirlik perspektifinde geliştirmeyi, düşük emisyonla kalkınma stratejileri, biyolojik çeşitliliğin ve ekolojik dengenin korunması, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, atık yönetimi gibi çok farklı başlıkta ele alıyoruz." dedi.

Sıfır atık projesine verdiği katkılardan dolayı Emine Erdoğan'a teşekkür eden Karaaslan, parti olarak geri dönüşüm konusunda genel merkez binasında geri dönüşüm merkezi oluşturduklarını, katlara kumbaralar yerleştirdiklerini, eğitimler verdiklerini ve karbon ayak izi ölçümleri yaptırdıklarını anlattı.

- "Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz"

İnsanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı olduklarını ve geleceğe yönelik eser üretmek konusunda iddialı olduklarını vurgulayan Karaaslan, "Mimarlık yalnızca bir meslek değildir. İçinde sanatı, felsefeyi, düşünceyi barındırmayan mimar ancak dört duvar yapılar üretirken, düşünce dünyasını ve bakış açısını hayata geçiren bir mimar nesil ve zaman sınırlarının ötesine geçerek ilham kaynağı olmaya devam eder. " değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da topluma çevre bilinci aşılamadaki katkıları, çevreci politikalara desteği ve Millet Bahçeleri gibi büyük projeleri hayata geçirmedeki gayretleri için teşekkürlerini sundu.

Yerel seçimlerde sadece partilerin ya da adayların değil, "şehirlere karşı bakış açılarının" da yarışacağını belirten Karaaslan, "Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.








Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler