AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım: (2)- "Terör örgütlerini maşa olarak, kiralık şebeke olarak kullanan emperyalistler, bölgede asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Türkiye'nin dostluğu değerlidir. Bunu kaybedenler hüsrana uğrar, perişan olur.

BURSA (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, terör örgütlerini maşa olarak, kiralık şebeke olarak kullanan emperyalistlerin, bölgede asla amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, "Türkiye'nin dostluğu değerlidir. Bunu kaybedenler hüsrana uğrar, perişan olur. Zeytin Dalı Harekatı'na katılan evlatlarımız bu ideallerle hudutlarımızın, izzet-i şerefimizin bekçisidir, koruyucusudur." dedi.

Yıldırım, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, el ele vererek 15 yıl boyunca dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir başarıya imza attıklarını, hem siyasi istikrarı hem ekonomik istikrarı sağlayarak bu günlere geldiklerini söyledi.

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin bile krize girdiği bir dönemde, Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya devam ettiğini belirten Yıldırım, ekonomide seferberlik ruhuyla başladıkları 2017 rekor büyümesinin, ihracat ve istihdam artışıyla devam ettiğini anlattı.

Yıldırım, 15 yılda Türkiye'yi 3 kat, bütçeyi 6 kat büyüttüklerini dile getirerek, 2002'de sadece 120 milyar olan bütçenin, 2018'de tam 763 milyara yükseldiğini kaydetti.

Sadece sağlık bütçesinin bile 2002 bütçesinden bugün daha büyük olduğunu vurgulayan Yıldırım, AK Parti iktidarından önce sadece 12 ilin ihracat yapabildiğini, şimdi 81 ilde ihracatın yapıldığını aktardı.

Yıldırım, 2018 yılının Ocak ayında ekonomik güven endeksinin yüzde 16 olduğunu ifade ederek, "Demek ki 2018, 2017'den daha güzel olacak." dedi.

- "Tarımsal desteği 7 kat arttırdık"

Başbakan Yıldırım, çiftçinin, köylünün hep yanında olduklarını, çiftçilere verdikleri tarımsal destekleri 7 kat arttırdıklarını, 2002 yılında 37 milyar liradan devraldıkları tarımsal geliri, 2016 yılı sonu itibariyle 162 milyar liraya ulaştırdıklarını söyledi.

Türkiye'nin tarımsal üretimde Avrupa'da bir numara olduğunu belirten Yıldırım, bu sene başlattıkları "Mazotun yarısı sizden, yarısı bizden" uygulamasının 23 Şubat itibariyle hayata geçtiğini, ödemelerin başladığını hatırlattı.

Tarım ve gıda ürünleri ihracatının son 5 yılda 4 kat arttığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu başarıları nasıl elde ettiğimizi siz iyi biliyorsunuz. Öyle güllük gülistanlık yollarda yürüyerek bu günlere gelmedik. Engelleri yıka yıka bugünlere geldik. Vesayet odaklarına, çetelere karşı mücadele vererek bugünlere geldik. 15 Temmuz alçak darbe girişimine, FETÖ'cülere karşı mücadele vererek bugünlere geldik. 15 Temmuz'da Bursa ayağa kalktı, alçaklara geçit vermediniz. Meydanları doldurdunuz, ay-yıldızlı bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun.

Her daim milletle beraber yürüdük. İstiklalimizi, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni artık hiçbir güç, darbeyle, terörle, tuzaklarla durduramayacak, yürüyüşünü kesemeyecek. Türkiye'nin ekonomisi sağlam, istikrarlı, yıllardır atlattığımız nice badirelere rağmen kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz."

- "Türkiye'nin dostluğu değerlidir"

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerini bertaraf ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Mehmetçik'imiz Afrin'de destan yazıyor. Bursa'dan, Osmanlı'nın başşehrinden kahramanlarımıza selam gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.

"Başbakan bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Orası avuç içi kadar bir yer. Kahramanlarımız orada zaten gereken neyse yapıyor. Ama ihtiyaç olduğunda biliyorum ki 81 milyon vatan evladı bu vatan için, bu bayrak için, bu vatan için dimdik hazır olacak. Sadece hudutlarımızın güvenliğini sağlamakla kalmayacağız. Aynı zamanda mazlum ve mağdur milletlerin, zulme uğramış bütün kardeşlerimizin de güvencesi olacağız. Bunu niye yapacağız? Her şeyden önce vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için yapacağız. Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerin yarın daha büyük belaya sebep olmaması için yapacağız. Bölgedeki acının son bulması için yapacağız. Suriyeli kardeşlerimizin işgal edilen vatanlarına geri dönmeleri için yapacağız. Daha önemlisi ülkemizin ve milletimizin güvenliği için yapacağız.

Terör örgütlerini maşa olarak, kiralık şebeke olarak kullanan emperyalistler, bölgede asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Türkiye'nin dostluğu değerlidir. Bunu kaybedenler hüsrana uğrar, perişan olur. Zeytindalı Harekatı'na katılan evlatlarımız bu ideallerle hudutlarımızın, izzet-i şerefimizin bekçisidir, koruyucusudur."

- "Yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceğiz"

Türkiye'nin, bütün engelleme girişimlerine rağmen 2023 hedeflerine, Cumhuriyet'in 100. yıl hedeflerine adım adım kararlı bir şekilde yürüdüğünü anlatan Yıldırım, sanayide çarkların döndüğünü, üretim artışının devam ettiğini belirtti.

Aralık ayında sanayi üretim endeksinin bir önceki aya göre yüzde 9 arttığını ifade eden Yıldırım, "Bu neyi gösteriyor? Ülkeye, geleceğe güveni gösteriyor. 2018'de ise Aralık ayına göre Ocak'ta yüzde 10 arttı. Ekonomi büyüdükçe, fabrika bacaları tüttükçe daha çok insanımız aş, iş sahibi olacak. Hükümet olarak üretim kapasitemizi, rekabet gücümüzü araştırma, geliştirme kapasitemizi daha da arttıracağız, teknoloji transferini hızlandırarak, yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceğiz." diye konuştu.

Bursa'nın, Türkiye ekonomisinin lokomotifi bir şehir olduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursa, üretim, yatırım, yenilik ve tasarım demek. Bursa otomotivin başşehri. Otomotiv üretimi, yan sektörleriyle birlikte sanayi, ihracat açısından çok önemli. Türkiye son 15 yılda otomotiv üretiminde Avrupa'da 5, dünyada 15. sıraya yükseldi. 2017 yılında toplam otomotiv üretimi, 1,5 milyonu aştı. Böylece Türkiye'nin en büyük ihracat kalemini otomotiv ihracatı oluşturuyor. "

2017 yılında 28 milyar dolar ihracat yapıldığını, yerli otomobil üretmenin Türkiye açısından bir mesele değil, mecburiyete dönüştüğünü anlatan Yıldırım, bu hedefi de gerçekleştireceklerini vurguladı.

Yıldırım, yerli otomobilin ilk örneğini 2019 yılında, seri üretimini de 2021'de bitirmiş olacaklarını kaydetti.

(Sürecek)



Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler