Ahmet Ağaoğlu, AA Spor Masası'na konuk oldu (5)

Ahmet Ağaoğlu, AA Spor Masası'na konuk oldu (5)

- Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu:- "TFF'nin vermiş olduğu karar, beni hiç ilgilendirmiyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ilgilendiriyor bu karar. Bu ikisinin derdi. Sorun onların sorunu"- "Yusuf ve Abdülkadir'in misyonu var bu takım içinde. Satmayı düşünmü


İSTANBUL (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun, Ziraat Türkiye Kupası'nda tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kaldığı yerden seyircisiz oynanması yönündeki kararıyla ilgili, "TFF'nin vermiş olduğu karar, beni hiç ilgilendirmiyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ilgilendiriyor bu karar. Bu ikisinin derdi. Sorun onların sorunu." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'na katılan Ağaoğlu, AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu, tatil edilen derbiyle ilgili verilen karara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"TFF'nin vermiş olduğu karar, beni hiç ilgilendirmiyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ilgilendiriyor bu karar. Bu ikisinin derdi. Sorun onların sorunu. Şiddete gelince, yöneticilerin ağzından çıkan sözleri duyunca... Benim taraftardan beklentim farklı. Hata üstüne hata yapmaya başladığım yerde tribüne oynayıp taraftarı arkama alıp kılıcı çekip karşı tarafa saldırmaya girersem, bu işten taraftarı sorumlu tutamam. O işin günahı bende olur. Popülist politikalar izleyerek taraftarı bu noktaya getiren biz kulüp başkanları ve yöneticilerdir. Taraftar, durup dururken orada o aşırı tepkileri, şiddeti sergileyen insanlar değil. Bir şey bu insanları tetikliyor. Anlamak o kadar zor değil. Hastalıklı beyinler ısrarla anlamıyor. Bir spor yazarı, 'Şenol Güneş hastaneye gitmeden Ağaoğlu nasıl ondan önce gidiyor? Anlayamıyorum' diyor. Anlayamazsın, çünkü sende beyin yok. Anlamana için beyin olması lazım. Kafası hep farklı yerlere çalıştığı için normal şeyleri anlamakta zorlanıyor."

Futbolun ana unsurunun teknik adamların ve oyuncuların olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "(Başkan öl de ölelim.) mesajları geliyor. Yok arkadaşım. Kötü niyetli bir insansan bunu irtifa kaybettiğin yerde lehine kullanırsın. Taraftarın yapacağı işler bellidir. Arsenal'de Wenger 22 yıldır var. Arsenal Kulübünün başkanını tanıyan var mı? Ben tanımıyorum, belki bu benim ayıbım ama benim odaklandığım yer hocası ve öne çıkan oyuncularıdır. Varsa yok bizde başkan ve yöneticiler. Popüler olmak ucuz burada. Sonra olaylar bu noktaya geliyor. Yönetim olarak yaptığımız şey taraftarın da kulübün sorumluluğunu almasını sağlamak. Sahaya taş atıldığında gelecek ceza taraftarın da canının yakması lazım. Bunu hisseden taraftar o eylemin içine girmez." ifadelerini kullandı.


- "(Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür) Satmayı düşünmüyoruz"


Ahmet Ağaoğlu, genç futbolcuları Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü satmayı düşünmediklerini belirtti.

Ağaoğlu, altyapının önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'un asıl kurtuluşu altyapıdan gelecek futbolcuları satmasıdır. Yurt dışından ciddi teklifler var. Biz de o konuda kararlıyız. Yusuf ve Abdülkadir'in misyonu var bu takım içinde. Satmayı düşünmüyoruz. Teklif edilen ilk etapta çok ciddi bir rakam. Her şey para değil. Altyapıdaki futbolculara bir rol model lazım. O forma hak etmeyen birisinin sırtındaysa benim için bir anlamı yok. Parayı verdik, azcık da bize ruh versinler."


- "Komşularınızla iyi geçinmek zorundasınız"


Ağaoğlu, Trabzonspor'un bölgedeki komşu takımlarla iyi geçinmek zorunda olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şartlar ne olursa olsun birbirimize düşman olmadığımız takdirde komşularınızla iyi geçinmek zorundasınız. Komşuların gücü birleştiğinde ortaya farklı bir tablo çıkar. Trabzonspor şartlar ne olursa olsun bunu sağlamak zorunda. Beni, en çok rahatsız eden konulardan biri Trabzonspor-Rizespor gerginliğidir. Geçen hafta gidecektim Çaykur Rizespor maçına, İstanbul'a döndüğüm için gidemedim. Büyük bir aksilik olmazsa Rizespor maçına gideceğim. Tepki olacak diye, iki kulübün sorumluluğunu üzerine alan insanların bundan imtina edeceğini sanmıyorum. Tepki bir olur, iki olur. Karadeniz insanı kıvrak zekalıdır, fazla dallanıp budaklanmadan samimiyetimize inanırlarsa bu süreci aşarız. Aşacağız da aşmak zorundayız."

Karadeniz'in bir futbol coğrafyası olduğunu aktaran Trabzonspor Kulübü Başkanı, "Trabzon, Rize, Giresun kendi arasında sorun yaşadığında bölge futbolu irtifa kaybediyor. Samsunspor küme düşerse ne kadar acı. O gücün bir şekilde harekete geçmesi lazım. Bölgedeki takımlar birbirine omuz verdiğinde çok farklı bir tablo oluşur. Bunu yapmak zorundayız. Ülke futbolunun selameti açısından yapmak zorundayız." şeklinde görüş belirtti.

Başkanlığa seçildiğinde 1-2 kulüp dışında diğer camialardan tebrik aldığını anlatan Ağaoğlu, "İlk tebrik Galatasaray Kulübünün başkanından geldi. Peşinden Sayın Fikret Orman'dan geldi tebrik. Diğer 3-4 kulüpten de tebrik geldi telefondan. Kulübe telgraf çekenler de oldu, 1-2 kulüp harici. Bu bir iki kulübü tahmin etmek zor olmasa gerek." şeklinde konuştu.


- Medyaya eleştiri


Ağaoğlu, medyada özellikle son Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yapılan yorumları eleştirerek, şunları söyledi:

"30-35 yıldır yönetici olarak spor dünyasının içindeyim. Hep ağabeylerim vardı. Şimdi de arkadaşlarım ve kardeşlerim var medyanın içinde. Hastaneye neden gittiğimi anlayamayan arkadaş da bir spor yazarı. Doğrunun peşinden giderseniz netice her zaman, süreç uzun olsa da lehinize sonuçlanır. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki gerilimde medyanın ne kadar büyük payının olduğunu çok açık net görüyorsunuz. Maçtan sonra biri siyah birisi beyaz diyor. Fotoğraf da orada zaten. Ben siyah ya da beyaz olduğunu görüyorum. Zıt düşüncenin neden öyle dediğini de biliyorum. Herkes kendi tarafına çekmeye çalıştı. Benim tanık olduğum sahneler, olaylar var. Doğru gördüğüm şeyleri, farklı şekilde ısrarla empoze etmeye çalışanlar çıktı. Doğruyu yazanlar da çıktı. Hoş olmayan sarmalın içinde spor medyamızın yarıya yakını da var. O derbiden sonra spor adamlarının yorumlarına baksın insanlar. Yarısı siyah, yarısı beyaz dedi. Yarısının aynı şeye bakıp farklı görme durumu yok. O kadar göz bozukluğu yoktur."

Ahmet Ağaoğlu, taraftarın bağış kampanyasına sahip çıkması gerektiğini ve SMS kampanyasının da 15 gün sonra başlayacağını sözlerine ekledi.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler