Ahmet Ağaoğlu AA Spor Masası'na konuk oldu (2)

Ahmet Ağaoğlu AA Spor Masası'na konuk oldu (2)

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu:"Bağış kampanyasına 6-7 saat içerisinde 100 bin lira geldi. Böyle bir taraftar yapısı olan kulübün bu ekonomik sıkıntının altından kalkmaması mümkün değil"- "Geriye dönük baktığımızda 3-4 senede 72 futbolcu almışız. Bu m


İSTANBUL (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün mali yapısını düzeltmek amacıyla düzenlenen bağış kampanyasına büyük ilgi olduğunu belirterek, "Bağış kampanyasına 6-7 saat içerisinde 100 bin lira geldi. Böyle bir taraftar yapısı olan kulübün bu ekonomik sıkıntının altından kalkmaması mümkün değil." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'na katılan Ağaoğlu, AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un Anadolu'da önemli bir taraftar kitlesine sahip olduğunu aktaran Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kulübe Anadolu'dan gönül verenler, Trabzonspor'un arka arkaya elde ettiği şampiyonluklar ve Türk futboluna kazandırmış olduğu ilgiyi çok iyi analiz eden insanlardan oluşuyor. Bunun içinde her bölgeden insanlar var. Bunlar Trabzonspor'a çok farklı bakıyorlar. Trabzonsporlu olmak için Trabzon'da doğmak gerekmiyor. Bu dinamiği kullanarak, bu ekonomik sıkıntının içinden çıkacağız. Bağış kampanyasına 6-7 saat içerisinde 100 bin lira geldi. Böyle bir taraftar yapısı olan kulübün bu ekonomik sıkıntının altından kalkmaması mümkün değil. İstanbul'da 62 bin seyirciye hangi takım oynadı? Trabzonspor'un başkanı olarak benim en büyük gücüm camiam, taraftarım. Bu düşünce yapısına sahip taraftarla her türlü güçlüğü aşarız."

Ahmet Ağaoğlu, taraftarları kulübün içine çekerek sorumluluk almalarını sağlamaları gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıda, 'Şunu da alsınlar, borç yiğidin kamçısıdır' şeklinde konuşuyorlar, biraz içeriye çektiğiniz anda sorumluluk almaya başlıyorlar. 'Niye alsınlar, o kadar paramız var mı?' diyorlar. Doğru gündem oluşmaya başladığı zaman bakış açısı da sağlıklı olmaya başlıyor. Yönetimleri en fazla etki altına alan şeylerden biri taraftar beklentisidir. Taraftarı doğru bilgilendirmek ve yönlendirmek de yönetimlerin görevidir. Gerçekleri taraftarlara anlatmak zorundasınız. Geldiğimizde bunu anlattık. Borcumuz bir milyar lira, bunu kimse de ödemez. Kimse hayal görmesin. 10 milyon dolardan nasıl 250 milyon dolar seviyesine çıktı? Sportif başarı da gelmedi. Geriye dönük baktığımız da 3-4 senede 72 futbolcu almışız. Bu mu başarıya giden yol. Denendi ama olmadı. Olmadığı yerde artık radikal bir karar almak zorundasınız. Eskiye falan dönmüyoruz, gerçeğe dönüyoruz. Futbol bu kentin genetik yapısında var. Oturacaksın yüksek kaliteli kömür madeninin üzerine ama bunu kullanmayacaksın, gidip Güney Afrika'dan düşük kaliteli kömür getireceksin..."


- "İstanbul takımları her zaman önünüzde olurlar"


Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, futbolcuların birçok açıdan bordo-mavili takım yerine İstanbul takımlarını tercih ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul farklı bir şehir. Performansı ve kariyeri iyi bir yabancı futbolcuya yöneldiğinizde İstanbul takımları da yönelmişse her zaman sizin önünüzde olurlar. Bunun birçok nedeni var. Bunun içine sosyal hayatını, aile yaşamını, çocuğunun eğitimini ve ulaşımı koyabilirsiniz. Trabzon'da futbolcu iki günlük tatilinin bir gününü zaten yolda geçirir. Bir İtalyan futbolcu İstanbul'dan Roma'ya iki saate gidebilir ama Trabzon'dan gitmesi 6 saat sürer. Bir de İstanbul'da sürekli vitrindeler. Sürekli vitrinde kalarak marka değerini yukarıda tutarsın. Bu her sporcu için geçerlidir. Spor sayfasında gündemde değilsen, Nişantaşı'nda iki tur atar ertesi gün magazin sayfasında gündemde olursun. Marka değerini belirli bir yerde tutuyor. Trabzon'da çıktı meydanda iki tur attı, nerede gündem olacak bu sporcu? Bütün bunların hepsini değerlendirdiğiniz zaman İstanbul kulüplerinden iki adım geridesiniz."

Ağaoğlu, Trabzonspor olarak farklı stratejiler geliştirmeleri gerektiğini anlatarak, "İstanbul kulüpleri hazır alabilir ama siz eğer belirli mevkilere transfer ihtiyacı duyuyorsanız, hazırı değil gelişmekte olan sporcuyu getirmek zorundasınız. Biraz çalışmak lazım, bu işe gönül vermek lazım. Benim yaşım 61, en fazla 10 sene daha çalışırım. Dönüp tribüne baktığımız zaman bu kulübün geleceği olan gençler var. Bu gençlere neyi emanet edeceğiz, 10-20 milyar lira borçlu bir kulüp mü yoksa hem başarıya koşan hem de ürettiğini satarak para kazanan bir kulüp mü? Bunu sağlamadığınız takdirde kentin ekonomisine de ihanet etmiş olursunuz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Söz verdik, ihtar çektiler"


Ahmet Ağaoğlu, göreve geldiklerinde futbolcularla alacaklarının ödenmesi konusunda toplantı yaptıklarını vurgulayarak, "Futbolculara alacaklarının 15 Mayıs'a kadar ödeneceğine dair söz verdik, 6 yabancı futbolcu alacaklarının 30 Nisan'da ödenmesi konusunda ihtar çekiyor. 'Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, bir başka takımın kaptanın arasında sahaya çıkmam' diyen bir futbolcu yapısından gelmiş olduğumuzu futbolcu yapısı bu. Herkes futbolcuların profesyonel olduğunu ve para için oynadığını söyleyebilir ama karşılarında yönetimin verdiği bir söz var. Bu 15 günlük tahammülsüzlük neyin nesi oluyor. Bu futbolculara 30 Nisan'da paralarını vereceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Kulübün mahkemelere yansıyan 180 davası olduğu olduğunu aktaran Ağaoğlu, "Konuşulan sıkıntıların sayısı da belki onun iki katıdır. Rodallega ile ilgili ihtar salı günü geldi. Onun önüne geçtik. Stadın açılışıyla ilgili organizasyonu yapan şirketin parasıyla ilgili mahkeme kararı var... Yani deniz bitti." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler