Ağabeyinden sonra ilk olmanın gururunu yaşıyor

Ağabeyinden sonra ilk olmanın gururunu yaşıyor

- Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası'na katılım için ISU'nun uyguladığı teknik puan barajını geçen ilk Türk erkek sporcu olan Burak Demirboğa, Dünya Şampiyonası'na son katılan patenci ağabeyinin başarısını katlamak istiyor- Katıldığı ilk Avrupa Şampiyo


KOCAELİ (AA) - TAHİR TURAN EROĞLU - Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası'na 2012 yılında katılan Ali Demirboğa'dan sonra bu organizasyona katılma hakkı elde eden ilk erkek sporcu olan Burak Demirboğa (22), ağabeyinin başarısını geçerek finale kalmayı hedefliyor.

Dünya Şampiyonası'na katılım için Uluslararası Paten Birliğinin (ISU) uyguladığı teknik puan barajını geçen Burak, 19-25 Mart'ta İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek şampiyona için gün sayıyor.

Rusya'da geçen ay katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla tek erkekler kategorisinde serbest programda yarışmaya hak kazanan milli patenci Burak Demirboğa, kural değişikliği öncesi Dünya Şampiyonası'na katılan son sporcu olan ağabeyi Ali Demirboğa'nın başarısını katlayıp finalde mücadele etmek istiyor.

Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu'nda antrenörü Rana Belkıs Göçmen yönetiminde çalışmalarını sürdüren genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyi milli patenci Ali Demirboğa'nın izinden giderek, 5 yaşından beri buz pateni yaptığını belirtti.

Burak Demirboğa, tek erkeklerde Dünya Şampiyonası'na en son katılan Türk sporcunun 2012 yılında ağabeyi olduğunu anımsatarak, o tarihten sonra ISU'nun kural değişikliğine gittiğini dile getirdi.

''Bu sene aldığım puanla Dünya Şampiyonası'na gitme hakkı elde ettim.'' diyen Burak, "Katıldığım Avrupa Şampiyonası'nda da erkeklerde finale kalan ilk Türk sporcu oldum. Finale kalmak da gurur vericiydi. Böylesi büyük bir organizasyona ilk kez katıldığım için ayrı bir heyecan vardı, o da tadı tuzu oldu.'' dedi.

Milli sporcu, hedefinin Dünya Şampiyonası'nda finale kalmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünya Şampiyonası'na uzun zamandır katılamıyorduk, hiçbir erkek zaten finale kalma hakkı elde edememişti. Bunu da ilk defa gerçekleştirmek istiyorum. Buz pateninde eskiye göre çok daha ilerideyiz. Alttan gelen sporcularımız da iyi gidiyor, şu an altyapımızla gayet güçlü ilerliyoruz. Geleceğe dair planlarım da bir sonraki kış olimpiyatlarında yarışmak. Tüm sporcuların hayali olimpiyatlar. Alper ağabey (Uçar) ve Alisa Agafonova çifti buz dansında ilk defa finale kalabildiler olimpiyatta. Türkiye adına gurur verici.''


- Antrenörünün gururu


Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Artistik Buz Pateni Başantrenörü ve milli takım antrenörü Rana Belkıs Göçmen, sporcusu Ali'den sonra Burak Demirboğa'nın Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmesinin kendisi için de çok büyük bir gurur olduğunu söyledi.

''Dünya Şampiyonası'nda finali Ali Demirboğa ile yapıp tekrar kardeşiyle bayrağı devralıp devam etmek çok keyifli olacak.'' diyen Göçmen, ''Eleme sistemi değiştikten sonra Türkiye'den Dünya Şampiyonası'na sporcu gönderememiştik. ISU'nun getirdiği kurallar gereği almamız gereken bir teknik puan vardı. Biz bu puana yıllarca yaklaşamadık ama Burak, bu sezon puanları gittiği birkaç yarışmada aldı. Ülkemizi İtalya'da temsil etme hakkı elde etti.'' diye konuştu.

Bu sezon, Türkiye Artistik Buz Pateni tarihi adına önemli başarılara imza atıldığına dikkati çeken Göçmen, şu ifadeleri kullandı:

"Olimpiyatlara katılan sporcularımız Alisa ve Alper, bizi çok gururlandırdı. Olimpiyatlara gitmek zaten bir rüya iken Alisa ve Alper bunu ikinci kez gerçekleştirdiler, üzerine de kısa program elemesini geçip finale kaldılar. Burak, ilk defa gittiği Avrupa Şampiyonası'nda, ilk büyük organizasyonunda eleme geçti, final kaydı. Bu bir tarihtir. Dünya Şampiyonası'na gitmek bizim için çok önemliydi. Orada Türk bayrağını tekler branşında dalgalandırmak çok önemliydi. Dünya Şampiyonası'nda da hedeflerimiz var, bizim için zor bir süreç, zor bir yarışma. Eleme geçmek rüya gibi ama ben Burak'ın üstesinden geleceğine inanıyorum."


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler