Adana'da 12 yıl önce işlenen cinayetin sanık sayısı arttı

Adana'da 12 yıl önce işlenen cinayetin sanık sayısı arttı

Kentte bir kişinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili yerel mahkemenin tek sanık için verdiği beraat kararını bozan Yargıtay, hakkında suç duyurusunda bulunulan 3 kişinin daha aynı dosyada yargılanmasını istedi- Hazırlanan yeni iddianame doğrul

ADANA (AA) - Adana'da Yargıtayın 2006'da bir kişinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili tek sanık hakkında verilen beraat kararını bozmasının ardından sanık sayısı 4'e yükselen davanın duruşması görüldü.

Dumlupınar Mahallesi’nde 28 Kasım 2006’da Bilal Özen'in silahlı saldırı sonucu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Sedat Gökhan hakkında Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesince verilen beraat kararı, Yargıtay 1.Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, davada tanık olarak dinlenen Ramazan Evrensal ile Remzi T. ve Murat A'nın da dosya kapsamında yargılanmasını istedi.

Olay yerinde bulunan “Herkes birgün hakettiğini alacak” notunda ve sigara izmaritinde parmak izi çıktığı iddia edilen 3 kişi hakkında iddianame hazırlanarak, mevcut dosyayla birleştirildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, daha önce tutuklanan sanıklardan Ramazan Evrensal ve tarafların avukatları katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, olay yerindeki sigara izmaritinde DNA örneği tespit edilen sanık Sedat Gökhan hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler