Abdullah Avcı'dan G.saray itirafı

Abdullah Avcı'dan G.saray itirafı

A Milli Futbol Takımı’nın eski teknik direktörü Abdullah Avcı, sezon sonuna kadar çalışmak istemediğini söyledi.

YENİ SEZONDA DOĞRU BİR PROJE, DOĞRU BİR TAKIMLA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIM

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Avcı, “Resmi biraz uzaktan görmek istiyorum. Yurtdışına çıkıyorum. Maçlar izliyorum. Zaman zaman Türkiye’de maçları izliyoruz. Önümüzdeki  sezon doğru bir proje, doğru bir takımla bu yarışmanın içerisinde olacağım” dedi.

YURTDIŞINDAN TEKLİF ALDIM

Yurtdışında teklif aldığını teklif aldığını belirten Avcı, “Çok sıcak bir teklifti; ama çalışmayı düşünmediğimi ifade ettim. Yurtiçinden de aldım. Ama sezon sonuna kadar çalışmak istemediğimi söyledim. Yarışın biraz dışında kalmak, kendimi yenilemek istiyorum. Takım ismi veremem” ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOLCUSUNDA GENETİK BİR SORUN YOK, SORUN EĞİTİMLE İLGİLİ

A Milli Takım teknik direktörlüğüne çok büyük destek alarak geldiğini vurgulayan Abdullah Avcı, “Sonuç alamadığınız zaman başarısız oluyorsun. Top çizgiyi geçerse başarılı, geçmezse başarısızsın. Biz sonuç alamadık. Ama önemli projeler hazırladık. Bugün Riva Projesi’nin temelinde ben ve ekibim aktif olarak yer aldık. Akademi Ligi ve altyapı eğitimleri konusunda önemli adımlar attık. Bugün Alman Milli Takımı’nda 2 Türk oynuyorsa, 3 sezon önce 3 tane Türk Real Madrid’te oynuyorsa, bez de genetik olarak sorun yok. Ama eğitim olarak yatırım yapmalıyız. Biz böyle bir proje başlatmıştık” dedi.

YERLİ OYUNCU REKABET EDEBİLİYORSA, YABANCI SINIRSIZ OLSUN. HİÇ SORUN YOK

Yabancı kontenjanı sınırlamasıyla ilgili olarak Avcı, “Yabancı kontenjanı sınırlaması futbolumuzun ilerlemesi için bir sorun değil. Ülkemize gelen yabancı futbolcuya da sınır koyamazsınız. Gelen yabancı oyuncuların bir çoğunun kriteri sadece  paradır. Yerli yabancı rekabetini sağlamalıyız. Yerli oyuncu sayısını arttırır, yatırım yaparsak, yabancı oyuncu sınırsız olsun. Sorun değil” şeklinde konuştu.

A MİLLİ TAKIM’DA YABANCI OYUNCULAR DA OYNAYABİLİR

“Niasse ya da benzeri yabancı oyuncuların A Milli Takımımız’da oynamasına nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna Abdullah Avcı, “Özellikle küçük yaş gruplarında yakalayıp, ülkemizde gelişimini sağladıysa olabilir. Bunu dünyanın önemli ülkeleri yapıyor. Önemli olan ruhu ve performansı vermesi” dedi.

NE SELÇUK İNAN’LA NE DE BİR BAŞKA OYUNCUYLA SORUN OLMADI. HEPSİYLE GÖRÜŞÜYORUM

Milli Takım’daki oyuncularla ilişkileri açısından da değerlendirme yapan başarılı çalıştırıcı, “Abdullah hocanın bulunduğu kulüpler ya da kurumlarda ne futbolcularla ne de yöneticilerle hiçbir zaman problem olmamıştır. Bugün istifa ettiğim 30 Ağustos itibariyle Selçuk İnan, Arda, Nuri ve diğer tüm futbolcularla genel iletişimim devam ediyor. Arayıp üzüntülerini belirtmişlerdir. Bu bir sonuç oyunu, sonuç alamayınca teknik direktörler değişime gideceklerdir. Onlar benim evlatlarım. Arkadaşlarım, dostlarım. Bizim olduğumuz yerde mutluluk olur. Sorun olmaz. Ben o çocuklarla milli takımda birlikte çalışmıştım. Bu süreçte A Milli Takım’da da birlikte olduk. Onları seviyor ve başarılar diliyorum. İletişim devam ediyor” şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRA YA REAL MADRİD-BARCELONA YA DA PREMİER LİG’İN ÜST DÜZEY TAKIMLARINDA OYNAMALI

Şampiyonlar Ligi’nde Milan’a attığı gol ve sezonun genelinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine toplayan Arda Turan için de önemli bir tespit yapan Acı, “Arda tabii ki Galatasaray’ın altyapısında ve milli takımlarda bunun sinyallerini verdi. Hayata çok olumlu bakarak pratik çözümler bulabiliyor. Gelişimlere ayak uyduruyor. İspanya’ya gidip Arda’yı izlediğimizde de eleştir aldık. ‘Ne gerek vardı Arda’yı izlemeye’ dediler. İspanya’nın en büyük 3 takımından bir tanesinde oynuyor. Bundan sonraki hedefi İspanya’da takımının rakibi (Real Madrid – Barcelona) gibi takımlarda ya da İngiltere’de üst düzeyde olan takımlarda oynamak olmalı. Arda da bunun bilincinde. Zaman zaman bunu paylaşıyoruz. UEFA Kupası, Süper Kupa, Kral Kupası, Avrupa Lig Kupası’nı yaşadı. Şampiyonlar Ligi’nde finali de yaşayacağını ben kendisine ifade ettim. Bunları hak eden bir çocuk. Onunla gurur duyuyoruz” dedi. 

UMARIM PREMIER LİG’DE DE OYNAR

Arda’nın hep daha üst seviyeyi istediğini vurgulayan Avcı, “Premier Lig’den teklifler somutlaşırsa gider, neden gitmesin; Arda hep bir üst seviyeyi isteyen bir oyuncu. Umarım böyle bir şey gerçekleşir. Değişik futbol kültürlerinin içerisinde olması, Arda’nın Türkiye’ye döndüğünde o vizyonu ülke futbolu açısından kullanması bakımında çok önemli. Arda’yla zaman zaman bunu paylaşıyoruz” diye konuştu.

GALATASARAY KONUSUNDA PİŞMANLIK DUYMADIM

Eski başkan Adnan Polat döneminde Galatasaray’dan teklif aldığını hatırlatılması üzerine Abdullah Avcı, “Geriye dönük hiç düşünmedim. Keşke değerlendirseydim demedim hiçbir zaman. O dönemki teklifi kabul etmeme kararımı olumsuz bir karar olarak hiç düşünmedim” dedi.

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ HEDEF MİDİR?

Abdullah Avcı, “Galatasaray teknik direktörlüğü hedef midir?” şeklindeki soruya ise, “Ben ülkede gelebileceğim en üst seviyeye geldim. Bundan sonra nereye geleceğimi zaman içerisinde göreceğiz. Ben profesyonelim. Yapacağım performansın beni nereye taşıyacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

CHELSEA MAÇINDA ÖNCE OYUN KALİTESİ OLMALI

Abdullah Avcı, “Galatasaray, hocası ve oyuncu kadrosuyla birlikte üç kulvarda başarıyla devam ediyor. Mancini, Galatasaray’ı oyunun iki yönüyle de oynayan bir ekip olma yönünde değiştirmeye başladı. Böyle bir resim. Ben iyi gittiğini düşünüyorum. Chelsea maçında 1-0 geriye düşse bile, kontrolü kaybetmemesi çeyrek final şansını son saniyeye kadar taşıyacaktır. Oyun kalitesi birinci plandadır. Sonra bireysel performanslar devreye girer. Oyuncu kalitesi ikinci plandadır” dedi.

Radyospor

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler