"ABD'nin Golan kararından Esed rejimi de sorumlu"

"ABD'nin Golan kararından Esed rejimi de sorumlu"

Suriye İslam Konseyi:- "(ABD'nin Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıma kararı) Bu kararın alınmasında Esed rejimini de sorumlu olarak görüyoruz. Hafız Esed, savunma bakanlığı döneminde Golan'ı İsrail'e teslim etti"- "(Hafız) Esed, İsrail'e ka

ANKARA (AA) - Suriye İslam Konseyi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıma kararında Beşşar Esed rejiminin ihmalinin de payı olduğunu belirtti.

Suriye İslam Konseyi, ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri’nde İsrail egemenliğini tanıyan başkanlık kararnamesini imzalamasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Golan, Suriye'nin Arap toprağıdır. Ülkenin ayrılmaz bir parçasıdır. Golan halkı Suriye'nin Arap vatandaşıdır. Dünyayı, uluslararası anlaşmalara aykırı olan bu kibirli kararı reddetmeye çağırıyoruz." ifadeleri yer aldı.

ABD'nin aldığı kararın bölgeyi kaos ve savaşa sürükleyeceği belirtilen açıklamada, "Bu kararın alınmasında Esed rejimini de sorumlu olarak görüyoruz. Hafız Esed, savunma bakanlığı döneminde Golan'ı İsrail'e teslim etti. (Hafız) Esed, İsrail'e karşı hiçbir kurşun sıkmamıştır. Golan'ı geri almak için de herhangi bir operasyon yapmamıştır. Ondan sonra oğlu Beşşar gelip bu rolü devam ettirdi. Beşşar aldığı kararlarla ülkeyi yıkmayı ve zayıflatmayı hedefledi." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, ABD'nin kararına tepki göstermek için gelecek cuma namazından sonra gösteri yapmaları yönünde çağrında bulunuldu.

Trump, 52 yıldır işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan başkanlık kararını dün imzalamıştı.



Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler