ABD'li yolcu  'Ebola'yım' diye şaka yapınca

ABD'li yolcu 'Ebola'yım' diye şaka yapınca

ABD'nin bir yolcu uçağında, Amerikalı bir yolcu hapşırdıktan sonra, 'Ebola'yım' diye şaka yapınca, uçağa ve yolcuya acil müdahale yapıldı.

ABD'nin bir yolcu uçağında, Amerikalı bir yolcu hapşırdıktan sonra, 'Ebola'yım' diye şaka yapınca, uçağa ve yolcuya acil müdahale yapıldı.

Philadelphia'dan Dominik Cumhuriyeti'ne gelen US Hava Yolları'na ait uçakta, bir yolcu hapşırınca 'Ebola'yım' diye şaka yaptı. Uçakta söylenmesi yasak kelimelerden birinin telaffuz edilmesi üzerine, uçağa acil olarak tehlikeli madde ekibi geldi.

YOLCU, ACİL MÜDAHALE İLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Amerikalı yolcu, Ebola hastası olmamasına rağmen, acil müdahale edilerek 4 personel tarafından havaalanındaki sağlık merkezine götürüldü.

Yolcu hastaneye götürülürken, 'Afrikalı değilim' dedi fakat ciddiye alınmadı.

DİĞER YOLCULAR 2 SAAT UÇAKTA BEKLETİLDİ

Uçaktaki personellere de, bunun sadece bir şaka olduğu söylense de, Amerikalı yolcu temizlenip götürülene kadar diğer 255 yolcu 2 saat boyunca uçakta bekletildi.

HAVAALANLARINDA SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK

ABD'de ilk Ebola vakası ortaya çıkan kişi hayatını kaybedince, Çarşamba günü Beyaz Saray'ın basın açıklamasında artık ABD'deki havaalanlarında, ülkeye gelenlerin Ebola ihtimali için sağlık taramasından geçeceği söylenmişti.

UÇAKTA SÖYLENMESİ YASAK KELİMELER

Uluslararası uçuşlarda yolcuların uçak içinde söylememesi gereken kelimeler var. Eğer bu kelimeler uçaktayken söylenirse, acil müdahalede bulunulur, söyleyen kişi uçaktan derhal çıkarılır ve hapis cezasına kadar cezalar alabilir.

Federal Havacılık İdaresi listesine göre bu kelimeler; terörist, bomba, patlama, patlamak, Allah, Muhammed, füze, silah, 9/11 (11 Eylül olayı), intihar, kimyasal, cinayet. Bu yasak kelimelere artık 'Ebola' da eklendi.

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler