ABD'li sözcü Harf Feguson'u görmüyor

ABD'li sözcü Harf Feguson'u görmüyor

Türkiye'deki Gezi olayları sırasında gözaltına alınan CNN muhabirine sahip çıkıp Türkiye'yi eleştiren ABD'li sözcü, kendi ülkesindeki olaylara karşı sessiz..

ABD'nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ın silahsız olduğu halde polis tarafından vurularak öldürülmesine tepki büyüyor.

ABD POLİSİNDEN SERT MÜDAHALE

Küçük bir kasaba olan Ferguson'da ABD polisi, otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla adeta savaşa gidermiş gibi hareket ediyor, eylemcilere karşı gerçek mermi bile kullanıyor.

GEZİ'Yİ ELEŞTİREN SÖZCÜ BU KEZ SESSİZ

ABD'de tüm bu olaylar devam ederken gözler bir anda ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'e çevrildi fakat sarışın sözcü konuyla ilgili "alanım dışı" gerekçesiyle hiçbir açıklama yapmadı. Harf, Türkiye'deki gezi olayları sırasında gözaltına alınan CNN muhabirinin yaptığı haberleri savunmuş, Türkiye'de ise polisin eylemcilere yönelik tutumunu sert bir dille eleştirmişti.

"ALANIM DEĞİL" BAHANESİ

Kendi işi olmamasına rağmen Türkiye'deki eylemleri ve polisin müdahalesini yorumlayan sözcü, bu kez kendi ülkesindeki olaylar için "alanımın dışında kalıyor" diye yorum yapmıyor. CNN muhabirinin Taksim'de gözaltına alındığı gerekçesiyle tepki gösteren Harf'in, ABD polisinin gazetecilere saldırması hakkında tek kelime açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmıyor

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler