AB'den sanal platforma "yalan haber" çağrısı

AB'den sanal platforma "yalan haber" çağrısı

Avrupa Birliği, Facebook, Twitter ve Google gibi sanal platformların yalan habere karşı ortak kurallar belirlemelerini talep etti

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Facebook, Twitter ve Google gibi sanal platformlardan temmuz ayına kadar yalan habere karşı ortak kurallar belirlemelerini istedi.

AB Komisyonu, sosyal medyada kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeye yönelik yeni tedbirlerini açıkladı.

Buna göre, özellikle siyasi reklamları ve sponsorlu içerikleri şeffaflaştırmak ve sınırlandırmak üzere Facebook, Twitter ve Google gibi sanal platformlar temmuz ayına kadar uygulayacakları ortak kuralları belirleyecek.

Söz konusu dijital platformların hazırlayacakları kurallar ekim ayına kadar ölçülebilir etki ortaya koymadığı takdirde AB Komisyonu konuyla ilgili düzenleme hazırlayacak.

Avrupa'da sanal platformlarda yer alan bilgilerin doğruluğunu kontrol edecek bağımsız grup kurulacak.

Eğitimciler, medya okur yazarlığını artırmak üzere etkinlikler düzenleyecek.Üye ülkelerde yapılacak seçimlere yönelik gerçekleştirilebilecek siber saldırılara karşı dayanıklılık artırılacak.

Geçen haftalarda, Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, milyonlarca Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri, seçimleri etkilemek için kullandığına dair suçlamalar, krize yol açmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler