ABD'den Suriye seçimlerine tepki

ABD'den Suriye seçimlerine tepki

Suriye'de dün yapılan devlet başkanlığı seçimlerine ABD'den tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı seçim için ''rezillik'' tanımlamasında bulundu.

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Esed yönetiminin gölgesinde yapılan seçim için ‘‘rezillik’’ tanımlamasında bulundu.

Günlük basın toplantısında Suriye’deki seçimi değerlendiren Marie Harf, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e, sandığa gitmenin eskiden olduğundan daha fazla kredi sağlamadığını ifade etti. 

"AKIL ALMAZ BİR DURUM"

Suriye halkının baskı altında olduğuna ve seçimlerin özgür bir ortamda yapılmadığına dikkat çeken Harf, ‘‘Suriye’deki bu seçim süreci akıl almaz bir durum’’ dedi. Farklı siyasi katılımların olmadığı seçim için Harf, “Bu Esed rejiminin düzenlediği ve gerçeklerden kopuk bir seçimdir. Siyasi farklılıkları zalimce ezen, halkın barış ve refah isteklerini yerine getirmeyen, hatta ailesinin 40 yıldan beridir şiddetle bastırmaya yönelik mirasının devamıdır” diye konuştu.

"ESED, SEÇİMLERİ KATLETMEYE DEVAM EDİYOR"

Suriye’deki mevcut rejimin milyonlarca Suriyelinin oy kullanma hakkını elinden aldığını belirten Harf, Esed’in seçmenleri katletmeye devam ettiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler