ABD'den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar

ABD'den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar

Başkan Barack Obama yeni yaptırımların bazı Rus bankalarıyla Putin'in yakın çevresindeki özel sektör yetkililerine vize ve mal varlığı kısıtlamaları getirdiğini açıkladı

Yaptırım listesinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in olmadığını belirten Obama, ek yaptırımların Rusya’nın bazı bankalarını ve Putin’e yakın olan özel sektör yetkililerini hedeflediğini söyledi.  Yaptırımlarda hedef alınan kurum ve yetkilileri vize ve mal varlığı  kısıtlamaları getiriliyor.

 Obama yeni yaptırımların  yaptırımların amacını “Putin’e Ukrayna’daki eylemlerinin, Rusya’nın ekonomisini uzun vadede olumsuz etkileyeceğini göstermek ve Ukrayna’daki krizi diplomatik yollarla çözmeye zorlamak ” olarak tanımladı.

Filipinler gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada Obama, Ukrayna’nın, ülkedeki krizi çözmek için Nisan ayında Cenevre’de imzalanan uluslararası anlaşmanın kararlarını uyguladığını ancak Rusya’nın benzer bir adım atmadığını belirtti.

Obama  “Krizi çözmek için izlenecek bir yol var. Ama Rusya henüz bu yoldan yürümeyi seçmedi. Ek yaptırımlar, Rusya’nın bu tavrını değiştirmeyi hedefliyor” dedi.

Başkan Obama, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan tutumunu devam ettirmesi halinde, bankacılık ve savunma sektörünü hedefleyen yaptırım listesinin genişletileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler