ABD'den Maliki'ye: Takdir ediyoruz

ABD'den Maliki'ye: Takdir ediyoruz

Beyaz Saray, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin görevinden çekilme kararını övgüyle karşıladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Iraklılar, ülkelerini birleştirme yolunda ileriye doğru yeni bir büyük adım attı. Başbakan Maliki'yi, Irak anayasasına uygun yeni bir hükümet kurma çabalarında başbakan adayı Haydar el-İbadi'yi destekleme kararından dolayı takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.

Irak'ta geniş siyasi yelpazeden liderlerin, Irak halkının ihtiyaçları ve meşru arzularını ele alan bir gündeme sahip, geniş temelli ve kapsayıcı bir hükümetin kurulması için İbadi ile birlikte çalışma taahhüdünü dile getirdiğini kaydeden Rice, son birkaç günde dünyanın dört bir tarafından gelen, İbadi'ye yönelik destek açıklamalarını da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Rice açıklamasında, "Bunlar, Irak'ı yeni bir yola oturtacak ve halkını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün oluşturduğu tehdide karşı koymada birleştireceğini umduğumuz cesaret verici gelişmeler. ABD, Irak ve Irak halkıyla güçlü bir ortaklığa olan bağlılığını sürdürmektedir" değerlendirmesine yer verdi.

Bu haber toplam 879 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler