ABD'den İsrail'e yeni yerleşim yeri tepkisi

ABD'den İsrail'e yeni yerleşim yeri tepkisi

ABD, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bin 500 konutluk yeni yerleşim birimi inşa edilmesi için aldığı ihale kararından 'derin hayal kırıklığı' duyulduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, günlük basın brifinginde, İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bin 500 konutluk yeni yerleşim yeri inşa edilmesi için dün ihale kararı aldığının hatırlatılması üzerine, bu karardan "derin hayal kırıklığı" duyduklarını söyledi. Harf, şöyle konuştu:

"Yeni yerleşim yeri duyurusundan derin hayal kırıklığı duyuyoruz. Sürekli olarak dile getirdiğimiz gibi, bu tür adımlar, iki devletli çözüme ulaşmaya zarar veriyor ve yardımcı olmuyor. Bu konudaki pozisyonumuz uzun süredir devam ediyor ve değişmedi. Bildiğiniz gibi, yerleşim yerlerini gayrimeşru görmeye devam ediyoruz ve her iki tarafı, iki devletli çözüme götürecek yolu bulma çabalarının altını oymaktan ve tansiyonu yükseltecek eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz. Bu yerleşim yerlerinin barışa nasıl katkı sağlayabileceğini anlamak çok zor."

İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 1500 konutluk yeni yerleşim birimi inşası için dün ihale kararı almıştı. Bu çerçevede, Beytullahim'in doğusundaki "Efrat"ta 223, Kudüs'ün güneyindeki "Beytar ilyat"ta 484, Kudüs'ün kuzeyindeki "Adem"de 38, kuzeyduğudaki "Cafat Zeif"de 155, "Eğan Hayalot"ta 55, Batı Şeria'nın kuzeyindeki "Aryil"de 76, "Elfiye Menşiye"de 78 ve Doğu Kudüs'teki "Ramat Şalom"da 400 yeni konut inşa edilmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 830 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler