ABD'den IŞİD'e kınama

ABD'den IŞİD'e kınama

ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, IŞİD'in toplu katliam iddiası ile ilgili "Bu taktikleri mümkün olan en güçlü şeklide kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklı insanlarla dayanışma içinde bulunuyoruz" dedi.

Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Tikrit'te terör örgütü IŞİD tarafından bin 700 Şii Hava Kuvvetleri askerinin katledilmesini "korkunç" diye tanımlayarak, bu olayın teröristlerin kana susamışlığının gerçek resmi olduğunu kaydetti. Psaki, bu haberleri teyit edemeyecek olsalar da IŞİD'in temel hedeflerinden birinin Irak halkının kalbine korku salmak ve halkın arasında mezhepsel bir ayrılık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Psaki, şunları kaydetti:

"Bu taktikleri mümkün olan en güçlü şeklide kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklı insanlarla dayanışma içinde bulunuyoruz. Bu tür eylemde bulunan teröristler ABD'nin, Irak'ın ve uluslararası toplumun birer ortak düşmanıdır. Bu durum, bu tehdit karşısında ülkeyi bir araya getirebilmeleri için tüm siyasi yelpazedeki Iraklı liderlerin adım atması gerektiğini vurguluyor. Irak'ın bu krizi aşmasında ABD üzerine düşeni yapacaktır. Tüm Iraklıları bu şiddete karşı birleşemeye ve IŞİD'in sergilediği nefret yolunu reddetmeyi sürdürmeye çağırıyoruz."

"Velayet Selahaddin" isimli internet sitesi tarafından Irak ordusu askerlerinin toplu katliam fotoğrafları yayınlanmıştı. Fotoğraflarda maskeli militanların askerleri kamyonlara koydukları, daha sonra da ellerini arkadan bağlayıp yüzüstü yere yatırdıkları görülüyordu.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler