ABD’den Çin’e Siber Casusluk Suçlaması

ABD’den Çin’e Siber Casusluk Suçlaması

ABD, 5 Çinli askeri görevliyi, siber casusluk faaliyetiyle çeşitli Amerikan firmalarından stratejik bilgi çalmakla suçladı.

ABD’den Çin’e siber casusluk suçlamasıABD Adalet Bakanlığı, 5 Çinli görevliyi, "güneş enerjisi, nükleer reaktör inşası ve çelik" sektörlerinde faaliyet gösteren 6 Amerikan firmasına karşı siber casusluk yoluyla ticari sırları ele geçirmekle suçladı. ABD böylelikle Çin’e yönelik siber casusluk iddiasını ilk defa kamuya açık olarak dile getirmiş oldu.

Çinli casusların ticaret sırlarını çaldığı iddia edilen firmalar arasında Westinghouse Electric Co, United States Steel Corp, Alcoa Inc, SolarWorld AG ve  Allegheny Technologies Inc. de bulunuyor.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder, yabancı hükümetlerin Amerikan firmalarını sabote etme çabalarına hoşgörü göstermeyeceğini belirtti.

ABD yetkilileri, bir süredir Çin askeri kaynaklarını ve Çin kökenli bilişim sabotajcılarını (hacker) Amerikan sanayi ve askeri hedeflerine saldırı düzenleyip özellikle gizli sırları ve fikri mülkiyete konu olan bilgileri çalmakla suçluyor. Geçen yıl Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen zirvede siber güvenlik konusu gündeme gelmiş ve Başkan Barack Obama, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e konuyla ilgili kaygılarını iletmişti.

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler