ABD'de Yeni İstihdam Verileri Açıklandı

ABD'de Yeni İstihdam Verileri Açıklandı

Veriler, Şubat ayında 175 bin kişinin yeni iş bulduğunu ortaya koydu. Son iki aydır işe alımlar yavaşlamıştı

Amerika’da son istihdam verileri, Şubat ayında 175 bin kişinin yeni iş bulduğunu ortaya koydu. Son iki aydır işe alımlar yavaşlamıştı. Çalışma Bakanlığı, işsizlik oranının %6,7 seviyesine çıktığını, işsiz sayısının 10 milyon 500 bin kişiye ulaştığını açıkladı. Bunlardan üçte biri altı ay ya da daha uzun süre işsiz olanlar.
Son dört yıldır Amerika’da işsizlik oranı sürekli olarak iniş eğilimine girmişti. Ekonomistler, işsizlik oranının binlerce kişinin iş aramayı bırakması nedeniyle düştüğünü söylüyor. İş aramayanlar, istihdam verilerine işsiz olarak eklenmiyor.

Her ne kadar Amerika’daki borsalar rekor düzeyde yükselse de birçok işyeri yeni eleman alımında isteksiz davranıyor. İşverenler Ocak ayında 129 bin, Aralık ayında ise 84 bin kişiyi işe aldı. Geçen yılın aylık ortalaması 189 bin düzeyindeydi.

Bu arada uzmanlar, bu yıl çok ağır şartlarda geçen kış mevsiminin ekonomi ve istihdam üzerinde etkili olup-olmadığını belirlemeye çalışıyor.

ABD Merkez Bankası (FED) ekonomideki tüm göstergeleri, aylık tahvil alım programının geleceğini belirlemek üzere, yakından takip ediyor.

Geçen yıla kadar aylık 85 milyar dolarlık alım yapan FED, şu anda bu rakamı 65 milyar dolara çekmiş durumda. FED bu ay sonunda toplanarak kararı tekrar gözden geçirecek.

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler