• BIST 107.112
  • Altın 145,460
  • Dolar 3,5237
  • Euro 4,1103
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 28 °C

ABD'de YATIRIMCI Vizesi NASIL ALINIR?

ABD'de YATIRIMCI Vizesi NASIL ALINIR?
YATIRIMCI VİZESİ (E-2) ALABİLMENİN YOLLARI VE İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR:

İlgili Göçmenlik Kanunları (Immigration and Nationality Act), Amerika Birleşik Devletleri ile ticari antlaşması olan ülke vatandaşlarının bu ülkede yatırım yapmalarına imkan sağlamaktadır. Bunun için de hizmet veya teknoloji alanları da dahil olmak üzere birçok alanda yapılabilecek yatırımlar için oluşturulmuş şirket operasyonlarını yürütmek, yönetmek ve geliştirmek üzere yüksek meblağlarda sermaye yatırımı yapmak isteyen kişilerin Amerika Birleşik Devletleri’ne “Yatırımcı Vizesi (E-2)” ile gelebileceklerini öngörmektedir.

“Yatırımcı Vizesi (E-2)” almak üzere müracaatta bulunabilmek için önce bazı hususların yerine getirilmesi ve bazı kriterlere uygun olunması gerekmektedir. Yukarıda anılan ilgili Göçmelik Kanunları’nda (INA) belirtilen koşullara göre müracaat sahiplerinin bu vize kategorisine yeterli bulunabilmeleri için aşağıda belirtilen koşullara uygun olmaları gerekmektedir:

  1. Özel yada tüzel, yatırım yapacak kişinin, Amerika Birleşik Devletleri ile ticari antlaşması olan ülkelerden birinin vatandaşı olması;
  2. Yapılan işin en az %50’lik kısmının, yatırımı yapan kişi’ye ait olması;
  3. Yapılan yatırımın yüksek meblağda olması ve yatırım için kullanılan sermaye kaynaklarının, ödeneklerinin, fonlarının veya diğer sermaye varlıklarının geri dönüşümsüz olması;
  4. Yapılan yatırımın halen aktif ve faaliyette olan bir işletme için olması (İşlemeyen veya faaliyeti kötü durumda olan işletmeler yatırım yapılması için yeterli değildir. Ayrıca sadece banka hesabında tutulup tahsil edilmemiş fonlar ve diğer teminatlar yatırım olarak kabul edilmezler);
  5. Yapılan yatırımdan elde edilen gelirin, sadece aile bireylerinin geçimini sağlayacak ölçüden ziyade Amerika Birleşik Devletleri ekonomisine katkıda bulunur düzeyde olması;
  6. Yatırımcının ortaya koyduğu sermayenin kontrolunun tamamen kendisinde olması, işletmenin “ticari” manada risk altında bulunması (Sermaye kullanılarak güvence altına alınmış olan krediler veya borçlar kabul edilmemektedir);
  7. Yatırımcının Amerika Birleşik Devletleri’ne, işletmesini yönetmek ve geliştirmek için geliyor olması gerekmektedir. (Sermayedar olmayan müracaat sahiplerinin mutlaka işletme içinde üst düzeyde, denetleyici ya da idareci pozisyonunda bulunması ve şirketin bünyesinde özel becerilere sahip bir kişi olarak aktif rol alması gerekmektedir. (Vasfı olmayan veya herhangi bir becerisi ve yeteneği bulunmayan kişiler bu vize kategorisi için yeterli değillerdir.)

Ayrıca müracaat sahiplerinin eşleri ve 21 yaşın altında olup evli olmayan çocukları da bu vize kategorisinden faydalanabilirler ve müracaatta bulunabilirler. Vizeler alındığı taktirde de müracaat sahiplerinin eşleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışabilmek için çalışma izin başvurusunda bulunabilir ve bir işte çalışabilirler.

Siz de eğer Amerika Birleşik Devletleri’ne bir “Yatırımcı Vizesi (E-2)” ile gelmek istiyorsanız bizimle temas edebilir ve müracaatınız için gerekli işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Bu konu ile ilgili olarak sizlere yardımcı olmaya herzaman hazır olduğumuzu ayrıca belirtmek isteriz.

ogmenlaw.com

Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
deniz
23 Eylül 2015 Çarşamba 01:03
01:03
merhaba ben amerikada halihazirda isleyen bir resteorant almayi düsünüyorum.
alacagim restaorantin iyi bir cirosunun olmasi bana E2 vizesi almama olanak saglarmi.
176.21.147.96
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © Mart 2014 Haber ABD | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 1-978-390-2955 | Faks : 001 978 683 4796 | Haber Yazılımı: CM Bilişim