ABD’de İşsizlik Geriledi

ABD’de İşsizlik Geriledi

Çalışma Bakanlığı, Nisan ayında 223 bin kişinin istihdam pazarına katıldığını ve işsizlik oranının yüzde 5,4’e gerilediğini açıkladı

Çalışma Bakanlığı, Nisan ayında 223 bin kişinin istihdam pazarına katıldığını ve işsizlik oranının yüzde 5,4’e gerilediğini açıkladı. Bu, son yedi yıldır Amerika’da kaydedilen en düşük işsizlik oranı. Amerika’nın Sesi’nden Mil Arcega, istihdam artışınınbirçok sektörü kapsadığını ve maaşlarda da artış kaydedildiğini müjdeliyor.

Amerikan istihdam pazarı Nisan ayında sıçrama yaparken, özellikle hizmet, sağlık ve inşaat sektörlerinde kayda değer bir büyüme gerçekleşti. Bankrate.com’un üst düzey finans uzmanlarından Greg McBride, Mart ayında kaydedilen istihdam verilerinin, olumlu bir gidişatın habercisi olduğunu söylüyor.

Nisan ayı istihdam verileri yatırımcıları da cesaretlendirdi. Bu sayede, Amerikan borsası Wall Street’teki hisse senetleri yüzde birin üzerinde artış kaydetti. Ayrıca, ortalama saat ücretleri çok az da olsa yükseldi. McBride’a göre, saat başına sadece 3 cent artış verilmesi doğru yönde bir adım ancak ekonomik büyümeyi tetiklemek için yeterli değil. McBride, Ekonominin yavaş büyümesinin nedenini “insanların yeterli alım gücünün olmamasına ve ekstra harcama yapmaya imkan bulamamalarına” dayıyor.

McBride, maaşlarda artış yaşanmadığı sürece konut pazarının da canlanmayacağını söylüyor. Ulusal İş Ekonomisi Derneği’nden Ken Simonson’a göre, sorun kısmen durağanlıktan kaynaklanıyor.

Ken Simson ise konuyla ilgili, “İşverenler iş alımlarında, maaş artırımında çok temkinli davranıyor. Aynı şekilde, çalışanlar da işlerini kaybetme kaygısı taşıdıkları için maaş artışı isteme veya iş değiştirme konularında fazla ısrarcı olmuyor” dedi.

Uzmanlar durumun kalifiye işçi ihtiyacının artmasıyla değişeceğini düşünüyor.

Son verilere göre, Amerika’da hala sekiz buçuk milyon işsiz var.Ancak geçen yıl bir milyon daha fazla işsiz olduğu dikkate alındığında

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler