ABD’DE İLK KEZ BİR TÜRK GAZETESİ ÖDÜL ALDI

ABD’DE İLK KEZ BİR TÜRK GAZETESİ ÖDÜL ALDI

Görsel Yayın Yönetmeni Onur Aydemir’in mizanpajı ile ABD’nin saygın üniversitelerinden The City University of New York’un düzenlediği yarışmaya katılan Forum USA gazetesi “En İyi Görsel Tasarım” ödülünü aldı

Görsel Yayın Yönetmeni Onur Aydemir’in mizanpajı ile ABD’nin saygın üniversitelerinden The City University of New York’un düzenlediği yarışmaya katılan Forum USA gazetesi “En İyi Görsel Tasarım” ödülünü aldı

ABD’de gazetecilik alanında ilk kez bir Türk Gazetesi ödül aldı… Forum USA gazetesinin Görsel Yönetmeni Onur Aydemir, ABD’nin en saygın üniversitelerinden The City University of New York’un (CUNY) her yıl düzenlediği ‘Gazetecilik Yarışması’nda bu yıl “En İyi Görsel Tasarım” alanında ödüle layık görüldü.

Amerika’da 14 yıldır Türkçe-İngilizce yayınlarıyla okurlarına ulaşan Forum USA gazetesi, ABD’nin gazetecilik alanında en saygın üniversiteleri arasında gösterilen “The City University of New York”un gazetecilik bölümü “CUNY Graduate School of Journalism”in her yıl düzenlediği yarışmada bu yıl, onlarca katılımcı yayın organını geride bıraktı.

Özel jüri seçti

Editoryal, haber, fotoğraf, görsel ve video gibi 10 farklı kategoride açılan yarışmaya 150’ye yakın yayıncı kuruluş çeşitli alanlardaki eserleriyle katıldı. Yarışmanın finalistleri, The City University of New York’un (CUNY) öğretim görevlilerinin yanı sıra, The New York Times, New York Post ve CBS gibi dünyaca ünlü yayın organlarının editör, muhabir, foto muhabiri ve görsel yönetmenlerinin de kadrosunda olduğu özel jüri tarafından günlerce süren elemelerin ardından titizlikle belirlendi.

En iyi görsel tasarım

Yarışmaya gazetenin Görsel Yayın Yönetmeni Onur Aydemir’in mizanpajıyla ‘En İyi Görsel Tasarım’ alanında katılan Forum USA gazetesi finale yükselerek üçüncü oldu.

Aydemir, dün akşamki törende ödülünü ünlü gazeteci Randal Pinkston’un elinden aldı.

New York Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Etnik Medya Merkezi Başkan Yardımcı Jehangir Khattak, Forum USA’ya özel olarak teşekkür ederek, “Çalışmalarınızı takdir ettim. Kurulumuza yarışmacı olarak tasarım alanında bir çok gazete gönderildi. Ama Forum USA’yı gördüğümüzde çok beğendik. Sizin gazeteniz en çok dikkat çekenler arasındaydı. Onun için hemen derece alması gerekenler arasına aldık ve ona göre inceledik. Gerçekten çok başarılı bir iş yaptığınızı görüyorum. Amerika’da etnik yayın yapan onlarca gazete arasında bir Türk gazetesini görmekten onur duyuyoruz. Görsel Yayın Yönetmeniniz Onur Aydemir’i tebrik ediyorum” dedi.

Öte yandan New York Şehri Belediye Başkanı Bill De Blasio da yayınladığı bir mesajla yarışmada dereceye girenleri kutladı.

Bu haber toplam 12188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler