ABD'de Erdoğan'a küstah suçlama

ABD'de Erdoğan'a küstah suçlama

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği'ne aday gösterilen John Bass'e senatodaki onay oturumunda Erdoğan'la ilgili skandal sorular yöneltildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ankara büyükelçi adayı John Bass, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde, adaylığının onay sürecine ilişkin oturumda senatörlerin sorularını yanıtladı. Bass, “bölgedeki istikrarsızlığın, Ankara’nın İsrail, Kıbrıs ve Ermenistan ile ilişkilerini yenilemesi gerektiği anlamına geldiğini” savundu. 

 
McCain’in Erdoğan kini
 
Komitenin kıdemli üyelerinden Arizona senatörü John McCain, oturumda Bass’i, Başbakan Erdoğan için ‘diktatör’ ifadesini kullanmaya zorladı. McCain’in, “Başbakan Erdoğan’ın bağımsız medya ile internet özgürlüğüne sınırlamalar getiren eylemlerine inanıyor musunuz, bu otoriterizme doğru yöneliş mi” sorusuna Bass, doğrudan yanıt vermekte kaçındı. Bass’in, ısrarla sorduğu soruya yeterince açık ve net yanıt vermesini isteyen McCain, Bass’in sorularını yanıtlamaması nedeniyle büyükelçinin atanmasını veto edebileceğini kaydetti. McCain’in, “Dürüstçe yanıt vermenizi istiyorum. Otoriterizme doğru bir eğilim mi” diye tekrar sorması üzerine Bass, “Evet, o doğrultuda bir yönelim var” dedi. 

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler