ABD'de dini bayramları tatil yapma çabası

ABD'de dini bayramları tatil yapma çabası

New York Kongre Üyesi Yvette Clark, Müslümanlar’a dini bayramlarda izin verilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Clark, Türk toplumuna kapısının her zaman açık olduğunu söyledi

ABD Başkanı Barack Obama’ya yakınlığıyla bilinen New York Kongre Üyeleri’nden Yvette Clarke, Ramazan Bayramı’nın arife günü Demokratik Parti Etnik Koordinasyon Konseyi Üyesi Ali Çınar ve Türk Hars Birliği Yöneticileri’nden İbrahim Kurtuluş öncülüğünde Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezi’nde Türk toplumu üyeleri ile bir araya geldi.


“TEREDDÜT ETMEDEN KAPIMI ÇALIN”

Kongre Üyesi Yvette Clark “Tüm Müslüman kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. New York’ta Müslümanlar’a dini bayram verilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Kongre ofisim size her zaman açık. Her konuda tereddüt etmeden kapımı çalın” dedi. Clarke, Türkiye’nin Amerika’nın en büyük dost ülkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, NATO üyesi olarak dünyada barışın gelmesi için hep beraber çalışmaya devam edildiğini söyledi.

Kongre Üyesi Clarke, Amerikan Kongresi İç Güvenlik Komitesi’nde yer aldığını belirterek, göçmenlik konusunda da yardımcı olduklarını dile getirdi.


“GÜÇLENDİĞİNİZİ GÖRÜYORUZ”

Türkler’in birçok gruba göre çok aşama kaydettiğini belirten Clarke, “Güçlendiğinizi her alanda görüyoruz bundan da mutluluk duyuyoruz” dedi. Toplantıya Eyüp Sultan Derneği Başkanı İbrahim Şen ve tüm yönetim kurulu, iftar programına emek veren kadınlar kolu, TADF Başkan Yardımcıları’ndan Gökhan Gelişen, Türk Hars Birliği Başkanı Hamit Demirkan ve New York Başkonsolosluğu Din Ateşesi Hasan Mollaoğlu katıldı.


Posta212

Bu haber toplam 977 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler