ABD Tüccar Vizesi NASIL ALINIR?

ABD Tüccar Vizesi NASIL ALINIR?

TÜCCAR VİZESİ (E-1) ALABİLMENİN YOLLARI VE İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Nelerdir?

Amerika Birleşik Devletleri’ne “Tüccar Vizesi” ile gidebilmek için öncelikle ticareti yapılacak olan mal veya malların, ilgili Göçmenlik Kanunları’nda (Immigration and Nationality Act) belirlenmiş “Ticaret” tanımına uygun olmaları ve genel hatları ile de uluslararası ticarette alım-satımı yapılan mal veya mallarla,  uluslararası bankacılık, sigortacılık, taşımacılık, turizm, iletişim vesaire alanlarda ticareti yapılan mal ve malları kapsamaları gerekmektedir.

Bu tip bir vize (E-1) için müracaatta bulunmadan önce bazı hususların yerine getirilmesi ve bazı kriterlere uygun olunması gerekmektedir. Yukarda anılan ilgili Göçmelik Kanunları’nda (INA) belirtilen koşullara göre müracaat sahiplerinin bu vize kategorisine yeterli bulunabilmeleri için aşağıda belirtilen koşullara uygun olmaları gerekmektedir:

  1. Amerika Birleşik Devletleri ile ticari antlaşması olan ülkelerden birinin vatandaşı olunması ve çalışılmakta veya temsil edilmekte olunan şirketin de sözkonusu bu ülke menşeli olması;
  2. Yapılan ticaret miktarının yüksek meblağlarda yapılıyor olması ve aynı zamanda da kesintisiz bir ticaret kapsamında olması;
  3. Yapılan ticaretin %50’lik kısmından daha fazlasının Amerika Birleşik Devletleri ile başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülke arasında olması;
  4. Ticareti yapılan mal veya malların şirket tarafından müşterilere satılabilir vasıfta olması;
  5. Başvuru sahibinin şirket içinde denetleyici ya da idareci pozisyonunda bulunması ve şirketin bünyesinde özel becerilere sahip bir kişi olarak aktif rol alması gerekmektedir. (Vasfı olmayan, herhangi bir becerisi ve yeteneği bulunmayan müracaat sahipleri bu vize kategorisi için yeterli değillerdir.)

Ayrıca müracaat sahiplerinin eşleri ve 21 yaşın altında olup evli olmayan çocukları da bu vize kategorisinden faydalanabilirler ve müracaatta bulunabilirler. Vizeler alındığı taktirde de müracaat sahiplerinin eşleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışabilmek için çalışma izin başvurusunda bulunabilir ve bir işte çalışabilirler.

Siz de eğer Amerika Birleşik Devletleri’ne bir ‘’Tüccar Vizesi’’ (E-1) ile gelmek istiyorsanız bizimle temas edebilir ve müracaatınız için gerekli işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Bu konu ile ilgili olarak sizlere yardımcı olmaya herzaman hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.

ogmenlaw.com

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler