"ABD siyaseti bu kararıyla İsrail tarafgirliği yapmıştır"

"ABD siyaseti bu kararıyla İsrail tarafgirliği yapmıştır"

Filistin Yasama Meclisi, ABD'yi kararından vazgeçmeye çağırdı- Filistinli gruplar, kararın İsrail'i, işlediği ihlaller konusunda daha fazla cesaretlendirdiğini savundu

GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistin Yasama Meclisi, ABD'yi Hamas yöneticisi Fethi Hammad'ı terör listesine alma kararından vazgeçmeye çağırdı.

Hammad'ın Beyt Lahiya'daki evinde basın toplantısı düzenleyen Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Ahmed Bahr, "ABD yönetiminden Hammad'ı terör listesine alan kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu karar, uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmektedir ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi ile devletlerarası ilişkilere aykırıdır." dedi.

Bahr, ABD'nin kararının, özelde meclis üyeleri ve genelde dünya parlamentolarına karşı "tehlikeli bir emsal" niteliği taşıdığını belirterek "Hammad'ın halk tarafından seçildiğini ve terör listesine alınmasının da büyük bir suç ve Filistin halkına yapılmış açık bir saldırı olduğunu vurguluyoruz." diye konuştu.

Kararın, ABD'nin İsrail yanlısı politikasının bir sonucu ve uluslararası kanunların ihlali anlamına geldiğini ifade eden Bahr, ABD Dışişleri Bakanlığından, soğukkanlılıkla Filistinlileri öldüren İsrail askerleri ile sivillerini terörist listesine almasını istedi.

- "ABD siyaseti bu kararıyla İsrail tarafgirliği yapmıştır"

Gazze'deki Filistinli direniş grupları da yaptıkları ortak yazılı açıklamada, kararın, tüm uluslararası kanun ve ilkelerin çiğnenmesi anlamına geldiğini ve İsrail yönetimini, Filistin halkına karşı işlediği suçlarda daha fazla cesaretlendirdiğini savundu.

Açıklamada, "ABD siyaseti bu kararıyla İsrail tarafgirliği yapmıştır. Bu türden karar ve politikalar, Filistin halkının İsrail'le mücadelede ancak azmini artırır." ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Hammad'ın "yabancı teröristler listesi"ne dahil edildiğini bildirmişti. Hammad'ın Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde söz konusu makamı terör hücrelerinin çalışmalarını organize etmek için kullandığı ileri sürülmüştü.

Hamas'tan 2006 seçimlerinde Filistin Yasama Konseyi üyesi seçilen ve 2009'da Gazze'deki hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapan Fethi Hammad, 1988-1994 yıllarında İsrail hapishanelerinde tutuklu kalmıştı.

ABD, Eylül 2015'te de Hamas yöneticilerinden Muhammed ed-Dayf, Yahya es-Senvar ve Ruhi Müşteha'yı da terör listesine eklemişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler