ABD Merkel'in yeni kriptolu cep telefonunu da dinledi

ABD Merkel'in yeni kriptolu cep telefonunu da dinledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kriptolu yeni cep telefonundaki güvenlik açığının giderilemediği ve ABD tarafından yine dinlenildiği ortaya çıktı.

Bild am Sonntag Gazetesi'nin haberine göre, ABD istihbaratı Merkel'in yeni telefonunun şifresini de çözdü. Gazete, "NSA, dinlenemez denilen kriptolu Blackberry Q 10 telefonlarının şifrelerini çözmüş durumda" diye yazdı. Almanya'da görev yapan üst düzey bir ABD istihbarat elemanına dayanarak, Merkel'in yeni telefonunun da sanıldığı gibi güvenli olmadığı iddiasını gündeme getiren gazete, söz konusu istihbarat elemanının, "Cep telefonunda yapılan teknik değişiklikler bizim çalışmamızı engelleyemez" dediğini yazdı.

10 YILDAN BERİDİR DİNLENİYORDU

Haberde, Beyaz Saray'ın konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındığı da belirtildi. Merkel'in NSA tarafından 10 yıldan bu yana dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte gündeme gelen güvenlik açığının, Düsseldorf merkezli bir firma tarafından geliştirilen yüksek güvenlikli kriptolu telefon kartı ile giderildiği belirtiliyordu. Başta Angela Merkel olmak üzere, bakan ve üst düzey hükümet yetkilileri için 2 bin 500 telefon üretilmiş ve geçtiğimiz günlerde dinlemeye karşı bu telefonların kullanılmaya başlandığı açıklanmıştı.

Bu haber toplam 793 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler