ABD, IŞİD'i Eşek Arısı ile vurdu!

ABD, IŞİD'i Eşek Arısı ile vurdu!

ABD'nin, IŞİD terör örgütüne yönelik başlattığı hava operasyonunda sadece Amerikan ordusunun kullandığı, 'eşek arısı' denilen F/A-18 jetleri kullandığı ortaya çıktı.

ABD, Irak'ta bir türlü durdurulamayan IŞİD'e ait hedefleri "eşek arısı" denilen F/A-18 jetleriyle vurdu. Saldırıda lazer güdümlü bombalar kullanıldı. Şimdilik sadece Amerikan ordusunun kullandığı F/A-18 jetleri, Boeing üretiyor.

BİR ÇOK ÖZELLİĞE SAHİP

F-18 Süper Hornetler, hem hava savaşları hem de havadan yere saldırı için dizayn edilmiş çok yönlü bir savaş uçağı. ABD Deniz Kuvvetleri'nin de belkemiği. F/A-18 değişik görevleri yerine getirebilir; bunların içinde hava üstünlük, refakat, düşman savunmalarını susturma, keşif, ileri hat hava kontrolu, yakın ve derin hava desteği, gündüz ve gece saldırı söylenebilir. Hornetler F-4 Phantom II av, A-7 Corsair hafif taarruz ve A-6 Intruderların yerini almıştır.

ÇOK SAYIDA IŞİD ÜYESİ ÖLDÜ İDDİASI

ABD'nin IŞİD'in ağır silahlarına yönelik saldırısında çok sayıda IŞİD mensubunun yaşamını yitirdiği iddia edildi. Ancak bu iddia henüz teyit edilmedi.

Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler