ABD IŞİD'i Bombalamaya Devam Ediyor

ABD IŞİD'i Bombalamaya Devam Ediyor

Amerika’nın öncülüğündeki askeri koalisyon Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurdu. Amerika Merkezi Komuta Üssü'nden yapılan açıklamaya göre bombardımana ABD uçaklarının yanısıra Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri hava kuvvetleri katıldı

Amerikan Merkezi Komuta Üssü'nden yapılan açıklamada, bugün düzenlenen hava saldırılarına Amerika’nın yanısıra Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri'nin de katıldığı bildirildi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ve Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi, saldırıların hedefinin uzun süredir çatışmalara sahne olan Kobani civarı olduğunu belirtti.

IŞİD tehdidi nedeniyle Kobani’den kaçan binlerce Kürt Türkiye’ye sığınırken, yüzlerce Kürt savaşçının da Türkiye’den Suriye’ye geçtiği bildiriliyor. 

IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda yer alan İngiltere Savunma Bakanlığı, Kıbrıs’tan kalkan uçakların hedef belirleme aşamasında olduğunu bu nedenle henüz saldırı düzenlenmediğini belirtti.

Koalisyonda yer alan İngiltere, Danimarka ve Belçika IŞİD’e karşı Irak’ta hava saldırılarına katılacaklarını ancak Suriye’ye girmeyeceklerini açıklamıştı.

Koalisyon,  Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik hedefleri bombalamaya devam ederken, Rusya operasyonların yasal olmadığını iddia etti. Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları için New York’ta bulunan ve Cuma günü bir konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye’den onay alınmadığı için bu ülkedeki hedeflere yönelik hava saldırılarının uluslararası yasaların ihlali anlamına geldiğini belirtti. Lavrov, sadece yasal nedenlerden değil, yürütülen operasyonun başarısı için de Suriye hükümetinin onayının alınmasının şart olduğunu savundu.  

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler