ABD Irak'a 275 asker gönderdi

ABD Irak'a 275 asker gönderdi

ABD Başkanı Barack Obama, çatışmaların yaşandığı Irak’ta, Bağdat Büyükelçiliği’nin ve personelinin güvenliğini artırmak için 275 asker gönderdi.

Obama, konuyla ilgili Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile Senato'ya mektup gönderdi.

Obama mektubunda, Kongre üyelerini, askeri personelin, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin ve personelinin korunmasına destek olacağı noktasında bilgilendirdi.

Mektuba göre, Amerikan askerleri, güvenlik noktasında herhangi bir ihtiyaç kalmayana kadar Irak'ta kalacak.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da Amerikan askerlerinin Irak hükümetinin rızasıyla bu ülkeye gireceği kaydedildi.

ABD'nin özel kuvvet göndereceği iddiası

Öte yandan, ABD'de Barack Obama yönetimi, Irak'ta şiddet olaylarının sona erdirilmesine yardımcı olması için özel kuvvetlerden oluşan küçük bir ekibi Bağdat'a göndermeyi düşündüğü öne sürüldü.

ABD'de üst düzey yetkililer, Amerikan basınına yaptıkları açıklamada, Beyaz Saray'ın Irak'a özel kuvvetlerden oluşan küçük bir ekip göndermeyi düşündüğünü kaydetti. Yetkililer, yaklaşık 100 özel kuvvetler askerinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele eden Iraklı güvenlik güçlerini eğitmek için görevlendirileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Obama hiçbir ABD askerinin Irak'ta savaşmak için konuşlandırılmayacağını net olarak dile getirse de Amerikan basını bu durumu, "Obama'nın Irak'ta çökmek üzere olan güvenlik birimlerini eğitmek için Amerikan askerini bu ülkeye gönderme isteği var" diye yorumladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Obama yönetiminin Irak'a asker göndermeyi düşündüğüne yönelik haberle ilgili AA muhabirinin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Başkan Obama, Irak'a savaşmak için tekrar Amerikan askerini göndermeyeceğini açıkça ifade etti. Bu hala geçerli ve Başkan Obama, ulusal güvenlik ekibine Iraklı güvenlik güçlerini desteklemeye yardımcı olacak bir dizi seçeneğin hazırlanması emrini verdi. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz yıldan bu yana Irak hükümetine, ABD Bağdat Büyükelçiliği Güvenlik İşbirliği Ofisi tarafından ülke içinde eğitim ve Ürdün'de de teçhizat ve istihbarat yardımlarının da aralarında bulunduğu güvenlik yardımlarımızı durmadan artırıyoruz."

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler