ABD iki ayrı İran açıklaması

ABD iki ayrı İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, potansiyel bir ABD-İran ortak askeri müdahalesini ihtimal dışı tutmadığını açıkladı

Yahoo News’a mülakat veren Kerry, İranlılar şiddeti durdurup hükümete karşı güveni tekrar inşa edebilecekse Washington Tahran’la "müzakerelere açık" dedi.

İran’la ortak askeri operasyon olasılığı sorulan Kerry, yapıcı hiçbir çözümü ihtimal dışı tutmadığını ancak İran’la irtibatın adım adım gerçekleştirileceğini vurguladı.

KİRBY: İRAN'LA BÖYLE BİR PLANIMIZ YOK

Ancak daha sonra bir açıklama daha geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Irak'ta  olası bir askeri harekata yönelik İran ile herhangi bir koordinasyon içinde olma  planları bulunmadığını belirtti.
 
Sözcü Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, Viyana'da, Amerikalı ve  İranlı yetkililer arasında bölgenin güvenliğine dönük görüşmeler olabileceğini  ancak bunun herhangi bir askeri işbirliğini kapsamayacağını kaydetti.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Amerikan medyasına yaptığı  açıklamada, İran ile Irak'ta yaşanan çatışmalar konusunu görüşmeye "açık"  olduklarını dile getirmiş, "Irak'ta IŞİD'in ilerlemesini durdurmak için İran-ABD  askeri işbirliği potansiyelini gözardı etmediklerini" belirtmişti. Kirby, bunun  ABD'nin Irak'ta askeri bir eylemde İran'la işbirliğini planladığı anlamına  gelmediğini ifade etti.

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler