ABD Davutoğlu’nun Yorumunu Reddetti

ABD Davutoğlu’nun Yorumunu Reddetti

Amerika Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta çıkan Freedom House (Özgürlük Evi) raporu üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Türkiye’ye yönelik bir algı operasyonu” düzenlendiği şeklindeki yorumunun doğru olmadığını açıkladı

Merkezi Washington'daki Freedom House-Özgürlük Evi adlı örgüt, geçen haftaki raporunda Türkiye’yi “özgür olmayan ülkeler” kategorisine düşürmüştü.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, bu konuyu ciddi bir şekilde izlemeye aldıklarını, raporun içindeki bazı tavsiye ve yorumlara katıldıklarını bildirdi.
 
Marie Harf, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Türkiye’ye yönelik operasyon” olup olmadığı yönünde bir gazetecinin sorusuna, “Kesinlikle yok. Hiçbir dönem olamadı. İnsanların Türkiye’ye bakışını değiştirebilecek şey, YouTube ve Twitter yasaklarını kaldırması olur” diye konuştu. Harf, Twitter ve YouTube yasaklarının, Türkiye’de şu anda ifade özgürlüğünün iyi durumda olmadığı kanısını yerleştirdiğini belirtti.

Twitter yasağı 30 Mart yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra kaldırılmıştı. Bugün Ankara 4. İdare Mahkemesi sosyal paylaşım sitesi Youtube'a erişimin engellenmesi yünündeki TİB kararının yürütmesini durdurdu. Ancak hükümetin bu mahkemenin kararının ardından yasağı hemen kaldırması beklenmiyor.

Marie Harf, konuyla ilgili diğer sorularıysa yanıtsız bıraktı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçen hafta Freedom House’un raporuyla ilgili sorulara, raporun “kulaktan dolma bilgilere dayandığı” yanıtını vermiş ve  Türkiye’nin “o raporda zikredilen ülkelerle birlikte anılabilecek bir ülke” olmadığını söylemişti. Türkiye’nin özgür bir ülke olduğunu savunan Davutoğlu, “Freedom House'ın Türkiye'yi yerleştirdiği kategori hem gerçek bilgilere dayanmıyor hem de Türkiye'deki basın özgürlüğü ortamıyla da örtüşmeyen bir algı operasyonuna işaret ediyor” diye konuşmuştu.

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler