9 yıldır hastalıkla mücadele eden Kayra destek bekliyor

9 yıldır hastalıkla mücadele eden Kayra destek bekliyor

9 yılda yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 300 ameliyat geçiren Kayra Yaman Karakaş’tan geçtiğimiz gün sevindiren haber geldi.

9 yılda yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 300 ameliyat geçiren Kayra Yaman Karakaş’tan geçtiğimiz gün sevindiren haber geldi.

11 yaşındaki Kayra 9 yıldır olduğu yüzlerce ameliyet sonrası ilk defa geçtiğimiz gün ağızdan beslenmeye başladı.

Şu an Massachusetts eyaletinin Boston şehrinde hastanede bulunan minik Kayra 6 ay sonra tekrar ameliyata alınacak ve bundan sonra sağlığına kavuşması bekleniyor.

Boston’da Çocuk hastanesinde tedavisi devam eden kayra için ABD’de yaşayan Türkler yardım kampanyası başlattı.

T.C. Boston Başkonsolosluğu’da sosyal medya hesapları üzerinden yardım kampanyasını paylaştı.

 

 

Tedavisi halen Boston’da devam eden Kayra ve annesine destek olmak için bir grup gönüllü vatandaşımız tarafından yardım kampanyası başlatılmıştır.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur: https://bit.ly/2oJJU3N 

Resmi Twitter'da görüntüle
 
 

Gofundme adlı yardım sitesinden bu zamana kadar 4 bin dolar yardım toplandı.

Yardim kampanyasına destek olmak için linki TIKLAYABilirsiniz

https://www.gofundme.com/f/kayra-is-waiting-for-your-help?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cp+share-sheet

Kayra 9 yıldır hastalıkla mücadele ediyor

İnegöl’de oturan Karakaş ailesinin oğulları Kayra’nın 2011 yılında 3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi sebebiyle yemek borusu, midesi ve kalın bağırsağı zarar gördü. Daha önce bir fabrikada çalışan, şu an işsiz olan Ayşe ve Halit Karakaş çiftinin çocukları Kayra, geçen 9 yılda Türkiye ve Amerika’da yaklaşık 300 ameliyat geçirdi. Karnından beslenen, ilaç maliyeti yılda yaklaşık 100 bin lirayı bulan Kayra, ameliyat için yeniden ABD’ye gitti. 27 Temmuzda ailesiyle Amerika’ya uçan Kayra, ABD’de Boston şehrinde ameliyat oldu. Burada yapılan ameliyat sonucu bacağından alınan bir parçayla yemek borusu yapıldı. Kayra yıllar sonra ilk kez ağızdan bir şeyler yemenin mutluluğunu yaşadı. 1 yıl boyunca Amerika’da kalacak olan Kayra’nın 6 ay sonra bir büyük ameliyat daha geçirecek. Yapılacak olan bu ameliyatta artık hortuma bağlı kalmayıp normal insanlar gibi ağızdan beslenecek olması herkesi sevindirdi.

Bu haber toplam 24498 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler