700 bin kişinin işi riske girecek

700 bin kişinin işi riske girecek

Başkan Barack Obama "Kongre yaz sonundan önce harekete geçmezse ulaştırma projelerine sunulan federal fon bitecek. Gelecek yıl 700 bin kişinin işi riske girecek" dedi

Başkan Barack Obama "Kongre yaz sonundan önce harekete geçmezse ulaştırma projelerine sunulan federal fon bitecek. Gelecek yıl 700 bin kişinin işi riske girecek" dedi


Obama, ülkenin alt yapısının oldukça eskidiğini ve yenileme işlemleri için alt yapı projelerinin fonlanması gerektiğini belirterek, "Kongre yaz sonundan önce harekete geçmezse ulaştırma projelerine sunulan federal fon bitecek" dedi.

Obama, New York'ta Tappan Zee Köprüsü'nün önünde yaptığı konuşmada, ABD genelinde yapmayı planladıkları ve halen devam eden alt yapı ve ulaştırma projeleriyle ilgili bilgi vererek Kongre'den destek istedi.

Önünde konuştuğu Tappan Zee Köprüsü inşaatının 1955 yılında tamamlandığını ve şu anda oldukça yıpranmış durumda olduğunu belirten Obama, "Köprüdeki kaldırımdan bakınca çatlaklardan nehri görebiliyorsunuz. Mühendis değilim ama bunun iyi bir şey olmadığını anlayabiliyorum" dedi.

ABD genelinde "emeklilik yaşına gelmiş" 100 binden fazla köprü olduğunu anlatan Obama, ülke genelinde alt yapı, ulaşım imkanları, havalimanları ve yolların çok eskidiğini belirtti.

"Son yapılan bir araştırmaya göre, ABD'nin alt yapı kalitesi 19. sıraya gerilemiş" diye konuşan Obama, bugün 11 yeni ulaşım projesi planını duyurduklarını ve bunun için Kongre'den destek istediklerini belirtti.


HERKES SÜRECİ TAKİP EDEBİLECEK

Başkan Obama, bütün büyük alt yapı projelerini halka açık götürmeyi hedeflediklerini de kaydederek, "Böylece herkes internetten süreci izleyip hesap sorabilecek. Projelerin zamanında gidip gitmediği ve halkın vergilerinin nasıl kullanıldığı şeffaf olarak görülebilecek" dedi.

Eyaletlere alt yapı yatırımlarında destek vermenin Kongre'nin birincil görevlerinden olduğunu hatırlatan Obama, "Kongre yaz sonundan önce harekete geçmezse ulaştırma projelerine sunulan federal fon bitecek. Evet bitecek ve para kalmayacak. Gelecek yıl 700 bin kişinin işi riske girecek" diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti temsilcilerinin ise başka öncelikleri olduğunu savunan Obama, Cumhuriyetçilerinin önerilerinin mevcudu korumaktan da öte, fonu azaltarak çok sayıda iş kaybına ve alt yapı projelerinin aksamasına neden olacağını söyledi.

Amerika'yı yeniden inşa etmek için halkla birlikte mücadele vereceğini anlatan Obama, sadece bir köprü ya da okulu değil ihtiyaç duyulan tüm köprü, okul ve alt yapıyı yenilemek istediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler