"7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali" başladı

"7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali" başladı

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali" başladı.Dernekten yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir gerçekleştirilen bienalin bu yılki konsepti "umut" olarak belirlendi....

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali" başladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir gerçekleştirilen bienalin bu yılki konsepti "umut" olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul'un farklı merkezlerinde sergilenecek.

Etkinliğin ana mekanı Mustafa Kemal Kültür Merkezi Beşiktaş Çağdaş olacak. İkinci sergi mekanı İstiklal Sanat Galerisi'nde de bienal kapsamında çocuk ve gençlerin umut temalı eserleri beğeniye sunulacak.

Bu iki mekanın yanı sıra Kadıköy ve Beşiktaş iskele meydanları ile Şehir Hatları vapurlarında gençler, konser ve performanslar sergileyecek.

Küratörlüğünü Esra Özkan'ın üstlendiği bienal resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon ve performans çalışmalarına ev sahipliği yaparken, diğer yandan bu yıl eklenen maker, yapay zeka ve dijital sanatlar gibi alanlardan eserleri ağırlayacak.

Bienalde ayrıca alanında uzman yüzlerce sanatçı, oyuncu, bilim insanı, akademisyen ve eğitimci ile atölye, söyleşi, panel ve etkinlikleri de yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bienal Direktörü Gazi Selçuk, "Bu yıl 25 şehir ve 12 farklı ülkeden çocuk ve gencin yaratıcı sanat projelerini İstanbul'daki 5 farklı mekanda sergiliyoruz. Sadece resim heykel, fotoğraf projeleri değil, yeni medya, dijital sanat, enstalasyon ve yapay zekanın kullanıldığı birbirinde zengin içeriklere sahip yüzlerce yaratıcı sanat projesi sanatseverlerle buluşuyor." ifadelerin kullandı.

Bienal küratörü Esra Özkan ise "Bienal, sanatın farklı dallarıyla mevcut gerçekliğimizden daha iyi bir geleceği hayal etmeyi ve hayallerimizi gerçeğe çevirmek üzere olan fikirlerimizin ilhanımı bulmak için yola çıkıyor. Uzakta sandığımız, umut ettiğimiz gelecek tam olarak bugün, en geç yarın hayatımızın içinde." değerlendirmesini yaptı.


"7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali" başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler