6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları

6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları

- Okçular Vakfı'nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde modern ve geleneksel dalda sıralama atışları yapıldı- Okçular Vakfı Sportif Direktörü Hasan Öz:"Dünya Okçuluk Federasyonu ve Dünya Etnospor Konfederasyonunun desteklediği tek yarışma. Modern ile ge


İSTANBUL (AA) - Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları, İstanbul'da başladı.

Okmeydanı'ndaki vakıf tesislerinin ev sahipliği yaptığı ve İstanbul'un fethinin yıl dönümü 29 Mayıs'taki final müsabakalarıyla sona erecek organizasyonun ilk gününde modern ve geleneksel okçulukta sıralama atışları yapıldı.

Organizasyonda 50 ülkeden dünyanın en iyi 500 okçusu mücadele ediyor. Sporcular, geleneksel ve modern okçuluk olmak üzere 2 dal ve 19 kategoride dereceye girmek için boy gösterecek.

Okçular Vakfı Sportif Direktörü Hasan Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona birçok ülkeden dünyadaki en iyi sporcuları getirdiklerini belirterek, "Modern ve geleneksel okçuluğun bir arada olduğu tek yarışma diyebiliriz. Dünya Okçuluk Federasyonu ve Dünya Etnospor Konfederasyonunun desteklediği tek yarışma. Modern ile geleneksel olmak üzere 2 ana dalda ve toplam 19 kategoride yarışmalar yapılıyor. Modernde klasik ile makaralı yay, gelenekselde ise hedef ve menzil atışları var. Tabii bunların da alt kategorileri var." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda 19 kategoride ilk 3'e giren sporculara ödül vereceklerini aktaran Öz, "Dünyada hatırı sayılır miktarda para ödülü veren yarışmalardan biri. Dereceye giren sporculara toplam 350 bin liranın üzerinde para ödülü dağıtılacak." dedi.

Finallerin yapılacağı 29 Mayıs'ta farklı bir düzenleme yapacaklarını vurgulayan Hasan Öz, "Tribünler kurulacak. Saha değişecek. Gece atışları olacak. Dünyada hiçbir organizatör buna cesaret edemiyor. Modern okçulukta henüz gece atışları yok. İnşallah bununla birlikte gece atışları da olur ve gelişir. Şu an okçuluğa fazla ilgisi olan insanlar yarışmaları izlemeye geliyor ama final müsabakalarının olduğu gün halkın organizasyona ilgi göstereceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler