40. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası

40. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası

Antalya'da düzenlenen ve 61 ülkeden bin 350 sporcunun katıldığı şampiyonada, 18 ve 21 yaş altı müsabakaları tamamlandı- Türkiye her iki kategoride de kadınlarda dünya üçüncüsü oldu

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ev sahipliğinde bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, Türkiye 18 ve 21 yaş altı kategorilerinde kadınlarda dünya üçüncülüğünü elde etti.

Aksu ilçesi Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen organizasyonun ilk iki gününde gençler 18 ve 21 yaş altı sol ve sağ kol müsabakaları gerçekleştirildi.

İlk gün yapılan sol kol mücadelelerinde kadınlarda 18 yaş altında 55 kiloda Şükriye Yılmaz dünya şampiyonu olurken, artı 70 kiloda Cemile Köse dünya üçüncülüğünü elde etti. 21 yaş altında ise 55 kiloda Ümran Keser dünya şampiyonluğunu kazanırken, 65 kiloda Sultan Sivrihisarlı ve artı 70 kiloda Aysu Melek Damar dünya üçüncüsü oldu.

Erkeklerde ise 18 yaş altında 60 kiloda Ahmet Recep Cabaoğlu dünya şampiyonluğunu elde etti. 21 yaş altında 55 kiloda Mehmet Dönmez ve artı 90 kiloda Ali Demirer bronz madalya aldı.


- Sağ kol müsabakalarında bir dünya şampiyonluğu


İkinci gün yapılan sağ kol mücadelelerinde ise kadınlarda 21 yaş altında 55 kiloda Ümran Keser dünya şampiyonu olurken, 70 kiloda Yeter Bağ dünya ikincisi, 70 kiloda Rabia Kayahan, artı 70 kiloda Aysu Melek Damar ve 50 kiloda Gözde Varol dünya üçüncülüğünü elde etti. 18 yaş altında ise 55 kiloda Şükriye Yılmaz dünya ikincisi oldu.

Erkeklerde ise 18 yaş altında artı 80 kiloda Adem Çelik ikinci, 50 kiloda Ömer Korkmaz üçüncü sırayı aldı.ƒ 21 yaş altında 65 kiloda Emre Albaş ikinci olurken, 55 kiloda Said Erkan Bıyıkoğlu ve 80 kiloda Muhammet Gümüşoğlu üçüncülüğü elde etti.

Turnuvanın ilk iki günü sonunda, Türkiye kadınlarda 18 ve 21 yaş altı kategorilerinde dünya üçüncüsü olurken, bu kategorilerde birinciliği Kazakistan, ikinciliği ise Rusya elde etti.

Organizasyonda, 17-18 Ekim tarihlerinde 21. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası yapılacak.


- Niyazi Kurt: "Organizasyon çok başarılı geçiyor"


Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Katılımın oldukça yüksek olduğunu dile getiren Kurt, ilk iki gün Türk sporcuların başarılı müsabakalar çıkarttığını belirtti.

Kurt, yarın başlayacak bedensel engelliler dünya şampiyonasının ardından, 19 ve 20 Ekim tarihlerinde büyükler kategorilerinde müsabakaların yapılacağını dile getirerek "Organizasyon çok başarılı geçiyor. Önümüzdeki yıllarda da bu tür organizasyonları Türkiye'ye getirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler