2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:- "Özel sektöre, kişilere asla mera tahsis edilmez. Bazı özel durumlarda kamuya meraların tahsisi mümkündür"- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bu bakanlıklara bağlı ve ilg

TBMM (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, özel sektöre, kişilere asla mera tahsis edilmediğini, bazı özel durumlarda kamuya meraların tahsisinin mümkün olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlıklarının bütçelerinin görüşmeleri sırasında milletvekillerin sorularını yanıtladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaçak bir yapı" olduğuna ilişkin iddialar üzerine, Külliye'nin ruhsat ve iskan belgelerini gösterdi.

Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin kaçak olduğu ithamı var. Bu külliyenin Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 3 Haziran 2011 tarihli kararıyla bu alana ait koruma amaçlı imar planı yapılmış, 17 Haziran 2011 tarihinde onaylanmıştır. Külliyemize, milletin külliyesine ait yapı ruhsatı ve ana binanın iskan ruhsatı da alınmıştır. Ruhsat ve iskanlar buradadır." bilgisini verdi.

Murat Kurum, bakanlık olarak ilk yüz günlük eylem planları çerçevesinde tescil harici alanların tescil edilmesi ve bu alanların ekonomiye kazandırılması için çalışmalar başlattıklarını, bu kapsamda 24 milyon metrekare hazine arazisinin tescilinin yapıldığını ve böylece bu arazilerin ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Kurum ayrıca, AK Parti iktidarının, ulaşımdan sanayiye, ekonomiden sağlığa, savunma sanayisinden turizme kadar birçok sektörde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Bakan Kurum, Ergene Nehri'ne ilişkin bir soruya, "Ergene'de inşallah balık yüzdüreceğiz." yanıtını verdi.

-"70 puanı tekrar düşünüyoruz"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hakim ve savcı adaylarına, Türk bağımsız yargısının mensubu olarak, cübbeyi giyen nitelikli hakim, savcı olarak baktıklarını, siyasi aidiyetine göre bakmadıklarını söyledi. Gül, "Böyle bir refleks eski Türkiye'nin refleksiydi ama böyle bir alışkanlık olmadığı için bağımsız komisyon karar veriyor." dedi.

Hakim ve savcı sınavlarında 70 puan düzenlemesinin, yargıdaki ihtiyaç sebebiyle 2016'da yapıldığını anımsatan Gül, "Reform belgemizde de olacak, bu puanın yine 70 bandında olması ve daha nitelikli olması hususunda önümüzde bir gayret var. Dolayısıyla 70 puanı tekrar düşünüyoruz." diye konuştu.

Adalet Komisyonunda tüm partilerin temsilcileriyle de bu yargı reformu strateji belgesi taslağı üzerinde çalışacaklarını belirten Gül, "Bu belge tüm Türkiye'ye uygulanacağı için, arzu ettiğimiz çerçevede tüm değerlendirmeleri hep birlikte almayı düşünüyoruz. Hem tutukluluk hem bu konuyla ilgili adil yargılama, makul sürede yargılanma gibi çalıştığımız başlıklar var." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, CMK, adli yardım, avukatlarının mali anlamdaki hakları, kamu avukatlarının ihtiyaç duydukları özlük haklarıyla ilgili çalışmaların da gündemlerinde olduğunu bildirdi.

-"Sizin Türkiye'niz bu"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık olarak makine alımlarında yerli ve milli olması konusunda hassas davrandıklarını söyledi.

Pakdemirli, pancar alım fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Belediyelere, sadece hayvancılık yapmak üzere mera tahsis edildiğini dile getiren Pakdemirli, "Özel sektöre, kişilere asla mera tahsis edilmez. Bazı özel durumlarda kamuya meraların tahsisi mümkündür." dedi.

Pakdemirli, CHP sıralarından laf atılması üzerine, "Çok sesiniz çıkıyor ama Türkiye'yi zamanında kuyruklara mahkum ettiniz." diyerek, söz konusu döneme ilişkin fotoğraf gösterdi.

Görüşmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu; Tarım ve Orman Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsünün bütçeleri kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, oylamaların ardından, sıradaki kurumların bütçelerini görüşmek üzere, birleşimi, saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler