2015 Mali Yılı için H-1B Vize Başvurusu Yapmanın Tam Zamanı

2015 Mali Yılı için H-1B Vize Başvurusu Yapmanın Tam Zamanı

2015 Yılı için H-1B vize başvurusu yapmanın mümkün olucağı gün olan Nisan 1, 2014 tarihi oldukça yakınlaştı.

2015 Yılı için H-1B vize başvurusu yapmanın mümkün olucağı gün olan Nisan 1, 2014 tarihi oldukça yakınlaştı. Amerikan hükümeti 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle başlayan mali yıl başvurularını 1 Nisan 2014 tarihinden kadar kabul etmektedir. Göçmenlik Ofisinin 1 Nisan 2014 tarihinden sonraki başvuruları H-1B vize türü için tayin edilen kotalara ulaşana kadar kabul edecektir.

Size bu noktada H-1B statüsü elde etmesi gereken çalışanlarınız için başvuru yapmanızı öneriyoruz. Bu yıl H-1B vize kotalarının, öncelikle geçen yıl içinde dikkate alınan piyasalardaki genel toparlanma ve ayrıca bu vize türü için uygulanan kotaların yoğun rağbet neticesinde tükenmesi bilgilerinden hareketle, bu yıl için de benzeri bir tahminle kotaların kısa sürede sınırlarına ulaşacağı yönünde bir öngörü taşıyoruz. Buna ek olarak, H-1B vize kotasının Nisan ayının ilk haftası itibariyla sınırına ulaşacağı ise bir diğer öngörümüzdür.

Şayet H-1B vizesi kategorisinde yayınlanan kota rakamlarına ulaşılması durumunda, çalışanların bu kategoride 1 Nisan 2015 tarihine kadar başvuru yapmaları mümkün olmayacaktır.

H-1B vize başvurusunu yapabilmek için ilgili iş kolunun aşağıda sıralanan gereklilik şartlarından bir veya birden fazlasını haiz olması gerekir:

  • Belirli bir iş dalı için 4 yıllık diploma derecesi ya da daha yüksek bir derece veyahut denkliğin asgari gereklilik kriterlerinde olması.
  • Piyasalarda söz konusu iş dalı için üniversite derecesi gerekliliğinin yaygın olması, yahut işin niteliği gereği barındırdığı çok yönlülüğün beraberinde bu işin ilgili bir alanda  4 yıllık diploma derecesi sahibi bir kimsece yerine getirilebilir olması kanaatini doğurması.
  • Söz konusu işverenin bu  iş için bir üniversite derecesi veya denkliğini genel olarak şart koşması; ya da
  • Mevcut işin yapısı gereği özellikli ve karmaşık olması ve bu işin layıkıyla yerine getirilmesinin ancak bir 4 yıllık ya da üzeri üniversite eğitimi neticesinde elde edilecek bilginin işe uygulanması ile mümkün olması.

Ogmen Hukuk Bürosu olarak biz, 1 Nisan tarihine kadar, vize kotaları elverişli olduğu müddetçe,
H-1B vize başvurularınızda sizinle çalışmaktan mutluluk duyarız. Başvurularla  ilgilenen adayların ofisimizle derhal bağlantıya geçerek H-1B vizesine başvuru niteliklerini haiz olup olmadıklarını öğrenmelerini ve bu konuyla ilgili tüm sorularını iletmelerini tavsiye ediyoruz. Her başvuru bünyesinde Çalışma Departmanı’ nın(Department of Labor) bir Çalışma Şartları Başvurusunu (Labor Condition Application) onaylamasi  gerekirmektedir. Çalışma Departmanı mevzuatı ancak  en fazla yedi iş günü için başvuruyu onaylar. Bu açıdan yeni H-1B başvurularının en kısa sürede başlatılması önem arz etmektedir.

Lütfen bize (212) 245-7070 numaralı telefonumuzdan ya da info@ogmenlaw.com email adresimizden ulaşınız.

ogmenlaw.com

Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler