2014 Ara Seçimlerinde Clinton Faktörü

2014 Ara Seçimlerinde Clinton Faktörü

2014 Amerika’da ara seçim yılı. Amerikalı seçmen, eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ve eşi eski başkan Bill Clinton’ın adını giderek daha sık duymaya başlıyor. Demokrat adayların kampanyasına destek vermeleri için iki Clinton’a da yoğun talep var

— Geçtiğimiz günlerde Bill Clinton, Demokrat Parti’nin Kentucky senato adayına destek verdi: “Bu seçimi kimin kazanacağı çok önemli ve Alison Lundergan Grimes’ın sizin de yardımınızla bunu başarması gerekiyor.”
 
Bill Clinton hala çok popüler ve Demokrat adaylar onun bu statüsünden yararlanmak için can atıyor.
 
Eski  başkan Demokrat Parti’nin oy kullanma hakkıyla ilgili yeni videosunda da rol aldı.
 
Bill Clinton: “Engelleri aşmak ve fırsatları genişletmek her zaman ülkemizin ve Demokrat Parti’nin temel hedefi olmuştur.”
 
Hillary Clinton 2016’da aday olursa, kuşkusuz Bill Clinton’ın desteği çok önem kazanacak. Hillary Clinton giderek daha çok halkın önüne çıkıyor,  geçenlerde New York’ta olduğu gibi toplantılarda konuşmalar yapıyor.
 
Hillary Clinton: “Bugüne kadar duyduğum en iyi gözlemi, 1920’lerde Eleanor Roosevelt yapmıştı. Politikadaki ya da önemli görevlerdeki kadınların derisinin bir gergedanınki kadar kalın olması gerektiğini söylemişti. Çok haklıydı.”
 
Hillary Clinton 2016 için kamuoyu yoklamalarında çok önde gidiyor. Brookings Enstitüsü’nden Stephen Hess’e göre, Clinton’ın adaylığı Demokrat Partili kadınları seferber edebilir: “Hillary Clinton, kazanırsa Amerika’nın ilk kadın başkanı olacak. Bu da onu diğer adaylardan ayıracak, bütün dünyanın ilgisini çekecek çok önemli bir özellik. Bu bence onun için bir avantaj olacak, nüfusun yarısından fazlasını oluşturan Amerikalı kadınları harekete geçirecek.”
 
Ancak seçime daha iki yıl var ve bu, politikada çok uzun bir süre.
 
Hess: “İki yıl içinde çok şey değişebilir ancak Demokratlar için şimdiden olası bir adayları bulunması önemli bir avantaj sayılabilir.”
 
Cumhuriyetçi strateji uzmanı Ron Bonjean’e göre, Cumhuriyetçi Parti’de öne çıkan bir aday yok, aday çıksa bile Hillary Clinton’ı yenmesi zor olacak.
 
Ron Bonjean: “Karizmatik, zeki, güçlü bir aday bulmamız gerekiyor ve bunun kim olacağını şimididen tahmin etmek çok zor.”
 
Seçmenler büyük olasılıkla Başkan Obama görev süresini tamamladıktan sonra değişiklik isteyecek. Siyasi uzman Stuart Rothenberg’e göre, bu da partileri zorlayacak: “Demokrat Parti’nin adayı kim olursa olsun, kesinlikle çok farklı, ve özel bir kampanya yapmak zorunda. Aynı şeyleri tekrarlamakla seçim kazanılmaz.”
 
Hillary Clinton’ın adaylıkla ilgili kararını yıl sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler