20. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali başladı

20. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali başladı

ABD’de her yıl düzenlenen Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, şehir merkezinde yapılan törenle başladı.

Festivalin başlaması ve cumhuriyetin 92’nci yılı dolayısıyla 29 Ekim, Massachessetts eyaletinde ve Boston kentinde “Türk Cumhuriyet Günü” ilan edildi
ABD’de her yıl düzenlenen Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, şehir merkezinde yapılan törenle başladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 92’nci yılı ve Boston Film Festivali’nin başlaması dolayısıyla 15 yıldır olduğu gibi, Boston Belediye Başkanı Martin J. Walsh kentte, Massachusetts Valisi Charlie Baker da eyalette 29 Ekim’i “Türk Cumhuriyet Günü” ilan etti.

230_630x350

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yollarının ana sponsorluğunu yaptığı festivalin açılış töreninde katılımcılara hitap eden Festival Direktörü ve New England Türk Amerikan Kültür Derneği Başkanı (TACS-NE) Erkut Gömülü, festivalin başlamasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkiye’nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak da gerek Boston ve gerekse Massachusetts eyaletinde yaşayan Türklerin eğitim, bilim ve diğer alanlardaki katkılarının önemine değindi. Bu yıl 20’nci kez kutlanan festivalin açılısında yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Budak, festival ekibini kutladı.

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, 15 Aralık’a kadar devam edecek

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, 15 Aralık’a kadar devam edecek. “Anadolu’nun Renkleri” temalı festival boyunca sergiler, filmler, atölyeler, konferanslar ve Türk mutfağının tanıtımı gibi geniş yelpazede etkinlikler düzenlenecek.

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler