14. Boston Türk Film ve Müzik Festivali Sona Erdi

14. Boston Türk Film ve Müzik Festivali Sona Erdi

14. Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında Utar Artun ve Nazan Nihal’in kurduğu Neotolia grubu nostaljik Türk film müziklerinden oluşan bir programı dinleyicilerle buluşturdu.

 

14. Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında Utar Artun ve Nazan Nihal’in kurduğu Neotolia grubu nostaljik Türk film müziklerinden oluşan bir programı dinleyicilerle buluşturdu.

Program Amerikalı müzikseverler tarafından da büyük ilgi ve takdir gördü. “Türk Sineması’nın Unutulmaz Müzikleri – A Celebration of Music in Turkish Cinema” ismini taşıyan konser programında “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Hababam Sınıfı”, “Hatırla Sevgili”, “Kara Gözlüm”, “Arım Balım Peteğim”, “Hayat Bayram Olsa” gibi bir döneme damga vuran parçalar yeraldı. Konseri resitaller vermek üzere Boston’da bulunan ünlü piyanist Gülsin Onay ile Boston Başkonsolosu Ömür Budak da izledi. Piyanist Gülsin Onay  genç müzisyenleri çok yetenekli bulduğunu ve performanslarını çok beğendiğini ifade etti.

A.B.D.’de  yalnızca Türk Film Müzikleri’nden oluşan bir konserin ilk kez düzenlendiğine dikkat çeken Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin kurucu direktörü Erkut Gömülü, festival programı aracılığıyla  Türk  müziğinin seçkin örneklerini ve çağdas ve klasik  Türk bestecilerini  Amerikalı dinleyicilerle buluşturmaktan da büyük bir gurur duyduklarını ifade etti.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin müzik programı 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün programlarını geniş bir yelpazede  sunuyor ve sanatçılarımızı müzikseverlerle buluşturuyor. Festival’in film programı ise 2001 yılından beri  her yıl Türk sinemasının seçkin örneklerini  Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde sinemaseverlerle bir araya getiriyor.

Bu konserle  yaklaşık altı haftadır devam eden 23 filmin ve üç konserin aldığı  14. Boston Türk Film ve Müzik Festivali de sona ermiş oldu. Festival yetkilileri  Boston’da vizibilitesi yüksek mekanlarda  yapılan festival süresince tanıtımlar ve etkinlikler aracılığıyla bu yıl  tahminen 165.000 kişiye ulaştıklarını ve festival programına gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun olduklarını belirttiler.  Gelecek yılın  Festival  tarihlerinin 17 Mart –  23  Nisan  2016 olarak  belirlendiği de duyuruldu.

Festival  yöneticileri  bu yıl programda yer alan tüm  yönetmenlere, yapımcılara,  sanatçılara,  müzisyenlere, katılımcılara, Boston Başkonsolosluğu’na  ve Festival’in ana sponsorları olarak başta Turkish Cultural Foundation’a (TCF), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Türk Tanıtma Fonu’na, Türk Hava Yolları’na vermiş oldukları  destek için teşekkür ettiklerini belirttiler.

Festival hakkında daha fazla bilgi için web sitesi: http://www.BostonTurkishFilmFestival.org

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler